.

Un aspecte que ofereixen avui les obres

Un aspecte que ofereixen avui les obres

El president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 (COJM), Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat pel coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor, han realitzat aquesta tarda una visita d’obres al futur Complex Sant Jordi, situat al centre de Tarragona. Els representants de Tarragona 2017 han comprovat in situ l’estat d’unes obres que segueixen avançant sota els terminis previstos i que finalitzaran entre els mesos de març i abril del 2017.

L’alcalde de Tarragona ha valorat molt positivament la visita i els terminis de les obres. En aquest sentit s’ha mostrat “molt content i encantat perquè les obres estan molt avançades. Per Sant Jordi tindrem el Sant Jordi”. Per la seva part, el coordinador general de Tarragona 2017, Javier Villamayor, també s’ha mostrat en la mateixa línia. Villamayor ha destacat “la importància de disposar d’aquest equipament al centre de la ciutat, ja que serà un dels llegats més destacats dels Jocs. Amb el nou Sant Jordi donarem sortida a un espai que havia quedat estancat i el qual podran gaudir els veïns de la zona una vegada finalitzi la cita del 2017”.

A la visita també hi ha assistit l’arquitecte del projecte, Josep Ferrando, el responsable de construcció de Viding, Carlos Rivera i la responsable de les obres, Eva Burgués, que han explicat detalladament el desenvolupament de la construcció del Sant Jordi. La comitiva encapçalada per l’alcalde de Tarragona ha recorregut diferents zones del recinte, entre elles les piscines, la zona d’aparcament i l’espai on s’hi ubicarà el pavelló on s’hi disputarà la competició de voleibol.

Seu de la competició de voleibol

El centre esportiu acollirà la competició de voleibol dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. La instal·lació complirà tots els requeriments exigits per la FIVB per a competicions internacionals de la disciplina amb rang de Jocs Olímpics. Disposarà d’àrees destinades als esportistes i la competició, així com a l’organització, control antidopatge, mitjans de comunicació i espectadors.

Es modificarà la disposició del pavelló de manera que s’augmenti la superfície lliure fins als 14 metres i es disposi en aquest espai d’una pista de competició olímpica de voleibol dotada de tots els seus serveis. La disposició de les quatre sales d’activitats també es veurà alterada, de manera que el Comitè Organitzador dels Jocs pugui disposar en aquests espais de sala de premsa, sala de conferències, sala VIP, sala de federacions internacionals, sala de gestió de resultats, sala de seguretat i sala de voluntaris així com de magatzems auxiliars. El pavelló tindrà una capacitat d’uns 1.000 espectadors.

Un cop finalitzat l’esdeveniment, la instal·lació es modificarà per donar cabuda a la zona d’aigua del complex esportiu, incloent la piscina de natació, piscina d’aquagym, spa, bany turc i sauna.

Residència universitària
La nova Residència Sant Jordi, vinculada a la URV, es projecta destinada a residència col·lectiva que complementa l’actual dotació i contribueix a la creació d’un centre de serveis residencials i esportius en una posició urbana molt adequada tant en relació a la ciutat com als campus de la URV.

El nou edifici residencial, funcionalment autònom i complementari de la Residència Sant Jordi, aporta nous tipus d’allotjaments destinats a les diverses necessitats dels residents (professors, investigadors, estudiants de grau i postgrau), els quals podran beneficiar-se dels serveis que presta la residència existent: menjador, activitats, etc. La nova residència d’estudiants oferirà els seus serveis a partir del curs 2017/2018.