.

.

TOTS 21


L'acte ha tingut lloc aquest migdia

L'acte ha tingut lloc aquest migdia

Al voltant d’una cinquantena de persones s’han donat cita aquest migdia al Camp de Mart de Tarragona per retre homenatge i una ofrena floral un any més al monòlit dedicat a la figura de Blas Infante, intel·lectual afusellat el 1936 pel franquisme, i que va assentar les bases de l’autonomia andalusa.

L’acte presidit per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i amb la presència de diversos rostres polítics, s’emmarca en la programació festiva del Dia de Andalucía, 28 de febrer, que s’ha allargat fins avui.

L'alcalde ha parlat d''unió' per ser més forts

L'alcalde ha parlat d''unió' per ser més forts

L’alcalde ha tingut paraules amables cap a la figura d’Infante i ha destacat que “Andalusia és una suma i integració de diversos factors com l’alegria d’una banda i el patiment per l’altra, la confiança en el futur i l’optimisme, acompanyats per la capacitat de defensar el que és propi” i l’ha comparat amb una Catalunya “també polièdrica amb gent de procedències diverses amb millors i pitjors moments que es superen amb voluntat de sentir-nos units”. En aquest sentit, el batlle ha dit que “tan sols units som més forts, reconeixent-nos diferents i a la vegada iguals en objectius, història, tradició i anhels de futur.

Andalusos arrelats a terres catalanes

Luisa Márquez, presidents de l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa, ha comentat que es tracta “d’un dia especial per als andalusos, ja que celebrem que Andalucía mereixia molt més del que era en aquell moment i els homes que van lluitar per ella pagant un alt preu com Blas Infante, amb la seva vida”.

Luisa Márquez, presidents de l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa

Luisa Márquez, presidents de l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa

“La nostra Andalucía està aquí, ens sentim d’aquí sense deixar de ser d’allí i sense prioritzar una més que l’altra” ha comentat. “No volem escollir amb quina quedar-nos” ha afegit.

El director Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, disculpant al delegat del Govern, Joaquim Nin, no haver pogut assistir, ha remarcat l’obra d’Infante i que “el reconeixement i sentiment de gratitut a la seva persona persisitrà encara que les flors que s’ofereixen es marxitin” ha dit.

El monòlit de Blas Infante s'ha omplert de flors

El monòlit de Blas Infante s'ha omplert de flors

Qui també s’ha reconegut admirador de la seva obra ha estat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, qui ha destacat d’Infante “un home amb un pensament ben fonamentat i sòlid generant uns ideals que mouen el cor de moltes persones”.

Hi han format part també membres de les entitats organitzadores: la Asociación cultural folklórica andaluza de Tarragona, la Casa Andalucía de Tarragona, el Centro cultural Andalucía de Reus i la Asociación cultural amigos de Andalucía de Sant Salvador.

L’acte ha acabat amb l’ofrena floral i els cants dels himnes català i andalús.

-Adrià Recasens-