.

Josep Fèlix Ballesteros i el seu equip a Sant Pere i Sant Pau. Foto: Soraya Rodríguez

L’alcalde i alcaldable del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha convocat avui al matí un esmorzar amb la premsa a la pastisseria Cervelló de Sant Pere i Sant Pau, on ha volgut deixar clar la seva forma d’encarar les pròximes eleccions. “A la nostra campanya no entrem en provocacions, descalcificacions, ni insults; és i serà una campanya en positiu, perque Tarragona l’hem de veure en positiu“, explica fent referència al fet que l’oposició, segons Ballesteros, “està  centrada  en la figura de ‘Ballesteros’, en criticar-me a mi i al meu partit“.

Aquesta és la forma, assegura, d’evitar respondre preguntes realment importants com el fet de parlar dels pactes entre partits. En aquest aspecte Ballesteros afirma que “Comuns, la CUP i Esquerra Republicana tenen establert un pacte de tots contra ‘Ballesteros’, sigui el que sigui,”. Ell, per la seva banda, assegura no tenir cap pacte. A més, no acaba d’entendre que “mentre que Ciutadans diu que pactem amb Esquerra, els Comuns diuen que ja el tenim fet amb Ciutadans”, i recalca que “estan més preocupats del que fem nosaltres i del que faig jo concretament, que no pas de les estratègies pròpies de cadascun d’ells.”.

L’alcalde és conscient que “encara hi han coses pendents i s’han de millorar d’altres”. Parla de l’èxit de la proposta del bus gratuït que “és la proposta estrella de la nostra campanya que realitzarem“, tot i que “sembla que tothom s’ha pronunciat de manera crítica amb el bus gratuït” i afegeix: “Lamento la poca coherència d’alguns grups polítics que a l’hora de votar a l’Ajuntament voten que sí, i alhora de pronunciar-se en algun programa electoral diuen que no”. Fet que assegura els passarà factura ja que són milers de persones que s’han acollit ja els descomptes per la gratuïtat futura, gairebé 6.000. Per aquest motiu reitera que no té marxa enrere. “Evidentment, si guanyo, tiraré endavant, però, governi qui governi en les propers anys, no tindrà més remei que tirar-la endavant perque ja es consolidada, ja està feta l’expectativa i està molt aclimatada.”

En quan a als ‘indecisos’ d’última hora que no tenen clar a qui destinar el seu vot, assegura que els hi ha d’entre un 20 i 30 per cent i que s’haurà de fer esforços per captar-los, cosa normal i comprensible “quan hi ha tanta oferta política com estem tenint en aquestes eleccions municipals de tot arreu, tantes candidatures. Aquesta dispersió fa possible que s’alterin els resultats”. És per això que Ballesteros fa una crida als votants per guanyar estabilitat: “L’Ajuntament de Tarragona, es l’únic ajuntament dels grans que ha aprovat els pressupostos tots els anys, sabem que Barcelona o Reus o d’altres no han pogut aprovar pressupostos. Això dona una estabilitat extraordinària.” Així mateix fa referència als comerços i locals de Tarragona que semblen anar cap a vall sense frens i assegura poder activar-los amb “la confiança, un ajuntament ha de poder parlar amb veïns amb families, però també amb inversors i amb gent que vol crear negoci a Tarragona i per tant has de tenir la confiança d’un alcalde i d’un equip de govern que sap què vol i que no va titubejant i donant cops de cec amunt i avall.

Així, defensa que les propostes que han portat a terme van ben encaminades a animar molta gent, com per exemple població que defensa als animals amb la creació d’una conselleria destinada únicament a tractar aquests temes. “Axó que ens ha passat aquest dies amb els porcs senglars i els porcs vietnamites és una mostra que cada vegada hi ha més preocupació animalista i nosaltres l’hem de donar resposta.”

En definitiva, l’alcalde té la “sensació d’haver fet molta feina i d’haver explicat molt bé el que hem fet en aquest any i les propostes de futur”, però sembla que per part de la oposició “s’ha dedicat a fer més contra-propostes i crítiques que propostes en positiu”. Es per això que Ballesteros es queixa: “a part de criticar, tenen alguna proposta concreta per posar damunt la taula? A part de criticar l’alcalde, tenen una acció de govern? Unir els barris, què vol dir unir els barris?” es pregunta, i termina afegint: “Som els únics que em proposat un pont de vianants i bicicletes per damunt del riu Francolí, algú a posat alguna proposta concreta damunt la taula? Més enllà del discurs? No.”, sentencia rotundament.

Soraya Rodríguez Barrios