.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en una imatge d'arxiu

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ja entrat al debat després d’un dies de polèmica sobre el futur de l’Hemeroteca de Tarragona. Ballesteros, que ahir es trobava a Madrid mentre esclatava el cas, ha afirmat avui que “lamenta i condemna” la “manera” en què la Fundació Catalunya-La Pedrera ha decidit tancar l’Hemeroteca de Tarragona.

L’alcalde instarà totes les administracions implicades al territori a trobar una solució per evitar que es tanqui aquest equipament. En aquest sentit, convocarà a la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Generalitat de Catalunya, la Subdelegació del Govern a Tarragona i Catalunya-Caixa a debatre sobre aquest tema.

Ballesteros també ha instat la propietat que “reconsideri” la decisió de tancar-la, ja que “l’Hemeroteca, des de la seva obertura el 1979, ha donat servei als ciutadans de Tarragona i d’altres llocs, sent una entitat que acull un dels millors fons documentals de Catalunya i de tot l’Estat, publicacions diàries i periòdiques des de l’àmbit local i internacional”. Així mateix, Ballesteros recorda que aquest fons compta amb una col·lecció local de llibres considerable, a més a més, d’un fons de cartells polítics únic a Catalunya, “tot això gràcies a la dedicació i a la bona feina que han desenvolupat els seus treballadors”.

L’alcalde també reclama a la Fundació Catalunya-La Pedrera que “garanteixi la unitat del fons documental i conservació i, així evitar que el llegat es dispersi”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */