.

Els actes del centenari han començat aquest vuit de gener. Foto:Tarragona21

Els actes del centenari han començat aquest vuit de gener. Foto:Tarragona21

Va ser un 19 de desembre de 1915 que es va inaugurar el Mercat Central de Tarragona. Joia del modernisme i convertit en una icona de la ciutat ara cerca recuperar el seu lloc després de nou anys de restauració que el manté tancat.
Una restauració que va començar l’any 2005 amb la intenció d’estar acabada l’any 2007 i que ara l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat que a finals d’estiu (entre Sant Magí i Santa Tecla) estarà en ple funcionament el nou Mercat.
Ballesteros ha explicat que l’acord amb els paradistes també és pràcticament total i manquen només petits serrells per arribar a un acord total per quan s’obri novament el mercat.
L’alcalde ha dit que es vol que el Mercat torni a ser el cor de la ciutat i que es vol potenciar l’entorn perquè tot el conjunt faci que la màquina Mercat sigui potent i que els comerciants també ajudin per crear un element d’atracció perquè la gent que visiti Tarragona vingui aquí.
El Mercat Central és una de les grans obres pendents de la ciutat que veurà en principi nou anys més tard com s’inaugura l’edifici després de superar un pressupost de més de 40M d’euros.
Tot i que des de l’oposició, Albert Abelló, ha dit que no s’està treballant a l’interior del Mercat, l’alcalde ha assegurat que l’empresa encarregada de les obres hi treballa i que estarà tot llest per aquest termini marcat sense voler donar una data exacte.
Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat que es vol obrir de forma conjunta amb el Supermercat Mercadona que s’instal·larà al subsòl i amb la dinamització que es vol fer de l’entorn.
L’acte d’inauguració del Centenari del Mercat ha servit també per llençar deu globus blancs al cel representants de les deu dècades en què està en funcionament.
Aquest només és el primer acte de diferents activitats que s’han de fer aquest 2016 al voltant d’aquest edifici emblemàtic de la ciutat.