.

Josep Fèlix Ballesteros, saludant els assistents a l'assemblea en el moment de saber-se el resultat de les votacions. Foto ACN

Josep Fèlix Ballesteros, saludant els assistents a l'assemblea en el moment de saber-se el resultat de les votacions. Foto ACN

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, considera que si el corrent crític Avancem decideix abandonar el PSC la direcció “no” se sentirà qüestionada. “Ho lamentarem però seria legítim”, ha afirmat Ballesteros, que pertany a la direcció del PSC i que ha aprofitat per demanar “lleialtat” als crítics. En una entrevista a Catalunya Informació l’alcalde de Tarragona també ha apostat per la reforma constitucional a l’alemanya, tal com ha proposat el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. D’altra banda, Ballesteros també ha assegurat que no li preocupa la “maniobra dilatòria” d’ICV i la CUP de portar la llei de Barcelona World al Consell de Garanties estatutàries

Josep Fèlix Ballesteros considera que seria “legítim” que el corrent crític Avancem, que el dia 28 de juny ha de celebrar una assemblea per decidir el seu futur, decideixi finalment abandonar el partit per les discrepàncies amb la direcció, però creu que això no ha de qüestionar la direcció, ni caldria celebrar un congrés extraordinari. Ballesteros, que és membre d’aquesta direcció, rebutja que aquesta hagi actuat de forma “sectària” en l’expulsió de Mohedano i ha aprofitat per demanar “lleialtat a tots”.

L’alcalde de Tarragona també ha defensat la proposta de reforma constitucional seguint el model alemany, que Pérez Rubalcaba vol portar al Congrés dels Diputats. Ballesteros creu que aquesta reforma “és un model perfectament aplicable a Catalunya i a l’Estat”.

Ballesteros també s’ha mostrat convençut que la llei del projecte de Barcelona World tirarà endavant i ha qualificat de “maniobra dilatòria” la petició d’ICV i la CUP al Consell de Garanties Estatutàries per aturar la norma. Ballesteros diu que copsa “cada dia el suport creixent” al projecte i assegura que no li preocupa el retard parlamentari.

L’alcalde ha valorat molt positivament els indicadors turístics d’aquesta Setmana Santa a la ciutat, amb plena ocupació als càmpings i una “ocupació alta” als hotels. Ha recordat que el 2013 2,7 milions de turistes van visitar Tarragona.

D’altra banda, Ballesteros ha admès que les xifres del servei de rodalies entre reus i Tarragona “no són prou satisfactòries” però creu que a l’estiu milloraran. També s’ha referit als principals projectes que té ara en marxa la ciutat, entre els quals ha destacat la inversió per als Jocs del Mediterrani, el desenvolupament urbanístic del sector de Llevant i el pla parcial 10 per al futur desenvolupament del sector Ikea.