.

D'esquerra a dreta: Josep Fèlix Ballesteros, Miquel Iceta, Ana López, Esther Niubó i Maurici Lucena. Foto: Cristina Sierra

D’esquerra a dreta: Josep Fèlix Ballesteros, Miquel Iceta, Ana López, Esther Niubó i Maurici Lucena. Foto: Cristina Sierra

Ana López ja és oficialment l’alcaldable del PSC de Cambrils a les properes eleccions municipals del 24 de maig. El passat dissabte al vespre, l’Hotel Port Eugeni acollia la presentació de la candidata, que va anar a càrrec de la portaveu del PSC –Esther Niubó–, de l’alcalde de Tarragona –Josep Fèlix Ballesteros– i del primer secretari del PSC –Miquel Iceta–. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 150 persones, entre elles, els diputats socialistes Joan Ruiz, Francesc Vallès i Xavier Sabaté, l’exprimer secretari del PSC Pere Navarro i el portaveu del grup socialista al Parlament, Maurici Lucena .

Esther Niubó va començar l’acte elogiant a la candidata: “hem de conèixer a una persona com l’Ana. El seu compromís, la seva capacitat d’escoltar…És una dona que sap què és tirar endavant el seu negoci, la seva família. És una persona que es preocupa i que pot mirar als ulls de la gent, que és una cosa molt important”.

Ballesteros: “Ana, exerceix aquest lideratge que dipositem a les teves mans perquè creiem en tu”

Acte seguit, l’alcalde de Tarragona va assegurar que Ana López “serà la propera alcaldessa de Cambrils”. Durant la seva intervenció, Ballesteros va fer referència a la gestora que van crear el 2013 a l’agrupació socialista. “Vam fer una gestora i les coses han anat millor. Vam fer gestores a Salou, a Cunit i a Cambrils i no hi ha lloc on no estiguem pitjor que abans”, va afirmar.

Referent a Cambrils, Ballesteros va apuntar que s’ha perdut “una mica” el nord i que falta un govern amb “empenta, lideratge i aquella espurneta d’il·lusió que fa que els pobles avancin”, i també va elogiar la figura de la candidata socialista. “L’Ana té la qualitat de la honestedat, ningú ho dubta. És honesta amb els demés i amb si mateixa. Té la qualitat de la proximitat, pot estar neguitosa o atabalada però toca de peus a terra i té la mirada clara i neta. I també la qualitat de lideratge, la capacitat d’encapçalar un projecte, un equip, un ajuntament. Moltes vegades ni ella mateixa es creu aquests atributs. Ana, exerceix aquest lideratge que dipositem a les teves mans perquè creiem en tu”, va manifestar.

Iceta: “La trajectòria professional de l’Ana és molt útil per reactivar l’economia cambrilenca”

A continuació, el primer secretari del PSC també es va sumar als elogis cap a la candidata i va afirmar que Ana López “és el millor per Cambrils, La seva trajectòria professional és molt útil per reactivar l’economia cambrilenca”. Miquel Iceta va apuntar que en la política local, els ajuntaments “han d’estar al servei de les persones” i els ciutadans han de tenir “el dret de saber què es fa amb els seus diners”.

Referent a la política que està duent a terme el govern de la Generalitat, el primer secretari socialista va lamentar que no s’hagi arribat a cap acord amb el govern espanyol i va criticar al Govern apuntant: “com pot haver un govern que aporti zero euros a les escoles bressol?”. Iceta també va alertar de que la sanitat pública corre perill. “Si no reaccionem aviat, el nostre sistema de salut pública fallarà”, va afirmar.

Ana López: “Necessitem fets i no paraules”

Després de veure un vídeo on es presentava la candidata socialista, Ana López va iniciar el seu discurs repassant els quatre anys de mandat del govern de CiU-PP-Plic. “Portem quatre anys molt difícils amb un govern sense rumb i incapaç de solucionar els problemes. Van fer un ERO innecessari i nosaltres vam proposar participar en les meses negociadores per aportar solucions però no ens van deixar. Davant una apropiació indeguda de diners per part d’un regidor de CiU, ells van decidir que aquesta persona fos gerent i regidor a l’hora, donant-li la clau de la caixa. És poc creïble que els hi preocupin els problemes de la gent”, va afirmar.

La candidata socialista va continuar la seva intervenció explicant què pot oferir el seu partit al consistori. “Us puc oferir una visió molt clara per saber cap a on hem d’anar. Us ofereixo diàleg i transparència, a parlar clar i directe. Estic en un aprenentatge continu”, va apuntar López. Dins els seus propòsits per a la propera legislatura, l’alcaldable va manifestar que “els quatre anys s’han d’afrontar amb ganes. Els recursos econòmics són insuficients i els hem d’optimitzar. Volem que la ciutadania disposi de millors serveis”. López també va avançar que des del PSC es vol crear una comissió de treball amb els diferents agents econòmics de la població per poder tenir “una visió global de Cambrils”.

Abans de cloure el seu discurs, la regidora va criticar les retallades que han fet aquests anys els governs de la Generalitat i de l’Estat, recordant que el govern català deu quatre milions d’euros al consistori cambrilenc. “Hem de canviar molts aspectes i hem de gestionar els recursos que tenim amb transparència, eficiència i amb tots els agents implicats. Necessitem fets i no paraules”, va manifestar.