.

.

TOTS 21


Pau Ricomà, votant en les darreres municipals. Foto: Tarragona21

La Junta de Portaveus ha acordat aquest matí modificar el calendari de plens d’aquest mes de setembre i octubre. Els propers plenaris se celebraran els propers 9 i 26 d’octubre. Els de novembre i desembre es manté el calendari que ja estava previst i se celebraran el 17 de novembre i el 22 de desembre.

Les reaccions no s’han fet esperar. El portaveu republicà Pau Ricomà valora positivament l’ajornament del plenari convocat per la setmana que ve. “Sempre que hi ha eleccions el plenari s’ajorna per no coincidir amb el període electoral. Amb l’ajornament s’està reconeixent que l’1 d’octubre anirem a votar i es legitima el referèndum. Estem guanyant”.

En no celebrar-se el proper plenari no es debatrà la moció presentada per ERC-MES-MDC instant l’ajuntament a condemnar la repressió judicial i la vulneració de drets fonamentals que s’està produint a Catalunya aquests dies. Per això, Pau Ricomà ha demanat a la junta de portaveus que, malgrat no hi hagi plenari, l’ajuntament es posicioni al respecte. “Malauradament l’equip de govern no té cap intenció de condemnar aquests fets. El PSC es refugia en la independència del poder judicial per no criticar la repressió”.

D’altra banda, Ricomà reitera que l’Ajuntament ha de garantir que tothom que vulgui pugui anar a votar. “Ballesteros hauria de posar seny i comprometre’s a garantir que tothom que vulgui votar ho pugui fer lliurement l’1 d’octubre”.