.

.

TOTS 21

Ballesteros, a la roda de premsa d’urgència convocada avui. Foto: Elou Tost

El PSC de Tarragona ha carregat contra En Comú Podem (ECP) després de l’assemblea d’aquest dilluns en què la militància dels comuns van votar a favor de negociar un pacte d’investidura i de govern amb ERC i l’alcaldable, Jose Fèlix Ballesteros, els ha acusat d’haver enganyat la militància.

Els socialistes han afirmat que l’assemblea va estar “induïda” per un sector i que no van presentar a la militància la proposta del PSC per arribar a un acord que fes alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC), fet que va poder condicionar la decisió final.

En una roda de premsa convocada d’urgència, Ballesteros ha assenyalat que “no van dir la veritat a la militància” i que malgrat el pacte entre ECP i ERC es dona per fet té la sensació que fins dissabte encara pot haver-hi canvis. Ballesteros ha afirmat que no pensa renunciar i que agafarà “l’acta de regidor i em quedaré els quatre anys com a candidat guanyador”.

L’alcaldable ha continuat afirmant que “malgrat la decisió d’ahir demano prudència, això sembla que encara no està fet. Sempre estarem disposats a parlar fins l’últim dia”.

El cap de llista del PSC ha recordat que l’agrupació socialista és la força més votada de les darreres eleccions municipals i que «es mantindrà la porta oberta fins a l’últim moment per formar un govern progressista». Per una altra banda, ha manifestat que «és difícil formar un govern alternatiu de forces que s’anul·len o que no es volen veure, com En Comú Podem i Junts per Tarragona, i amb un denominador comú com és l’anti socialisme o l’anti Ballesteros».

La número 2 de la candidatura, Sandra Ramos, ha detallat com van anar les negociacions amb els Comuns i ha indicat que es va plantejar «un acord de govern amb un document de programa on no hi havia pràcticament diferències». Ramos ha explicat que ja no es va rebre resposta sobre aquest document i que el PSC va quedar «molt sorprès» quan es va assabentar que En Comú Podem no va informar a la militància sobre la possibilitat d’aquest pacte de govern.

Ballesteros, amb Sandra Ramos i Santi Castellà

Al seu torn, el primer secretari local dels socialistes, Santi Castellà, s’ha preguntat: “De veritat En Comú Podem acceptarà pactar amb JuntsXCat? El partit de les retallades en sanitat i educació i amb una ERC consentint-ho?”. “És un govern pensat més a la contra que en la ciutat. Els governs Frankestein mai acaben funcionant bé”, ha subratllat.

Castellà ha recordat que «Tarragona continua sent la nostra prioritat i que com a llista més votada tenim l’obligació d’intentar fer govern». Per acabar, Castellà ha comentat que «els governs basats a la contra mai funcionen» i que seria «un error històric que les forces progressistes donessin suport a l’erràtica gestió conservadora i de retallades de la Generalitat de Catalunya».

Per la seva part, Sandra Ramos, ha declarat que “han utilitzat la nostra discreció per manipular. A les reunions no va haver-hi cap desacord i les seves propostes eren totalment compatible amb les nostres”. La regidora in pectore ha afirmat: “Sembla que En Comú Podem ja tenia la decisió presa. Nosaltres sí li vam oferir entrar al govern o a on es sentissin més còmodes”.

Redacció