.

Bandera del Marroc

Bandera del Marroc

Aquest dijous 22 de maig s’inicien oficialment els actes de la Setmana Marroquí, una trobada que durant els dies 22, 23, 24 i 25 de maig aplegarà una comitiva d’aquest país a la ciutat de Tarragona i els seus voltants. Durant aquests dies, el Consolat del Marroc a Tarragona ha organitzat l’estada d’una comitiva de prop de cinquanta persones que, des d’aquest dijous i fins al pròxim diumenge, protagonitzaran diverses manifestacions d’intercanvi cultural amb diferents actors de la societat tarragonina.

Aquest programa d’actes està liderat pel cònsol general del Marroc a Tarragona, Abdelfattah Lebbar, i el conjunt d’actes que s’han planificat estan adreçats tant als marroquins que visquin a l’estranger com a totes les persones i sectors de la societat que vulguin saber més sobre el Regne del Marroc.  La trobada té com a objectiu acostar la cultura del Marroc i donar a conèixer la seva realitat social, econòmica, empresarial, cultural i universitària.

El programa d’actes que preveu aquesta visita és el següent:

Dijous 22 de maig

-16 h. Conferència: El Rei Mohammed VI, 15 anys de reformes, presentada pels professors Ahmed Bouachick, Manuel Terol Becerra, Mohammed Benyahya i Oliver Klein Bosquet. (Lloc: URV, Campus Catalunya, aula 306).

Divendres 23 de maig

-10 h. Inauguració oficial de l’exposició de productes d’artesania, que restarà oberta divendres 23 de maig, dissabte 24 de maig i diumenge 25 de maig, de les 10 h fins a les 22 h. (Lloc:haima instal·lada a la Rambla Lluis Companys, alçada Corte Ingles).

-11 h. Conferència: El projecte de regionalització avançada al Regne del Marroc respecte a l’experiència de regionalització de l’Estat espanyol, presentada pels professors Ahmed Bouachick, Manuel Terol Becerra, Mohammed Benyahya i Oliver Klein Bosquet. (Lloc: URV, Campus Catalunya, sala de juntes)

-16 h. Ronda de conferències dirigides a jutges, advocats, professionals i docents del món del Dret i autoritats del món local sobre legislació i el paper legal i jurídic de la dona. (Lloc: Sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona).

En aquestes jornades estan previstes les següents ponències:

-El jutge d’enllaç i la cooperació judicial, a càrrec del magistrat Hassan Mazouzi, jutge de l’enllaç del Regne del Marroc a Madrid.

-L’Estatut de la dona marroquí en la nova reforma constitucional, a càrrec de la Aicha Nassiri, fiscal del tribunal de Primera Instància a Casablanca, fundadora i màxima responsable de l’Associació de Dones Jutges i Advocades; el magistrat Ahmed Mazari i la Sra. Amina Lachgar.

-18 h. Presentació de l’espectacle de poesia de la poetessa marroquina Wafaa El Amrani. (Lloc: Rambla Nova)

-20 h. Presentació de l’obra teatral Bnat Lalla Menana, inspirada en l’obra La Casa de Bernarda Alba (F. Garcia Lorca), a càrrec del grup Takoon. (Lloc: Palau Firal i de Congressos de Tarragona, Auditori August).

Dissabte 24 de maig

-10 h. Visita guiada per Tarragona a càrrec del conseller de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona, Francisco Zapater.

-17 h. Conferència dirigida a la comunitat del Marroc: Impacte de la Mudawana i la nova Constitució sobre la situació de la dona, a càrrec de la fiscal del Tribunal de Primera Instància de Casablanca, Aicha Nassirri, i el magistrat Hassan Mazouzi, amb les intervencions dels experts en Dret Amina Lachgar i Ahmed Mazari, del ministeri responsable dels ciutadans marroquins que viuen a l’estranger. (Lloc: Centre cívic de Torreforta).

-20.30 h. Sopar amb productes típics del Marroc ofert pel cònsol general del Marroc a Tarragona a les autoritats locals, representants del teixit econòmic i societat civil. (Lloc: Restaurant La Boella).

Diumenge 25 de maig

-Matí: Sessió de tallers infantils.

-Tarda: Trobada amb personalitats femenines i intercanvi d’experiències.

/* JS para menú plegable móvil Divi */