.

.

TOTS 21


Recreació virtual de com quedarà la zona de la Muralla

La Junta de Govern local de Local de l’Ajuntament de Constantí va aprovar el passat 1 de febrer el projecte d’enderrocament de l’edifici situar al carrer Pare Palau i Quer número 3, un dels darrers tràmits urbanístics abans d’iniciar el projecte de rehabilitació i reconstrucció de l’antiga Muralla, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat.

El projecte d’enderroc d’aquest edifici tindrà un cost de 90.146,82 euros. L’any passat, el consistori ja va aprovar el projecte d’enderroc de les 6 cases de la muralla, situades al carrer Sant Pere i al carrer La Costa 34, un cop adquirides a través d’un procés d’expropiació. Aquest projecte té un pressupost d’execució de 132.497,32 euros. Per tirar endavant aquest projecte d’enderroc de les cases de la Muralla es compta amb una aportació de 105.000 euros per part de la Diputació de Tarragona.

Una vegada finalitzats els treballs d’enderroc, caldrà fer un estudi de paraments del tram de Muralla, ja que fins ara no s’havia pogut fer aquest estudi pel risc que això suposava. Aquesta documentació serà la base sobre la qual s’haurà de redactar el projecte d’intervenció.

Un cop feta la restauració de la Muralla, el projecte continuarà amb la renovació del paviment i enllumenat de la plaça i, més endavant, la renovació del carrer de la Font.