.

Una imatge d’Anatoli Sharí. Foto: Wikipedia

La casa del periodista ucraïnès Anatoli Sharí ha estat atacada aquesta passada matinada amb artefactes incendiaris.

Segons ha publicat ‘Naciódigital’ , els fets han passat cap a tres quarts de cinc de la matinada al domicili de Sharí a Roda de Berà.

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per trobar l’autor dels fets. No consta que hi hagi cap persona ferida. El periodista, crític amb el govern de Zelenski, ja ha rebut diverses amenaces, i la policia li fa un seguiment i està en contacte permanent amb ell.

La policia catalana haurà d’investigar ara qui ha estat l’autor dels fets. Sharí té diversos enemics. A més dels ucraïnesos que l’acusen d’estar al servei del Kremlin de Putin i no d’Ucraïna, d’on n’és fill, també ha estat involucrat, com a periodista, en investigacions per treure a la llum conxorxes de corrupció política i de tràfic de drogues al seu país.

Les xarxes socials s’han fet ressó del vídeo de les càmeres de seguretat del domicili del periodista.

Quan la guerra entre Ucraïna i Rússia ja estava en marxa, després de la invasió del Kremlin a les zones ucraïneses, diverses persones van localitzar on vivia el periodista i li van fer un escarni davant de casa seva, amb banderes ucraïneses. Aleshores, es va decidir que els Mossos donarien protecció al periodista i a la seva família, que havia rebut diverses amenaces, però finalment no es va dur a terme. Sharí va arribar a ser arrestat per la Policia Nacional per extraditar-lo a Ucraïna, on les autoritats, tot i estar en guerra, l’havien reclamat. Finalment, aquesta petició va quedar arxivada i Espanya no va entregar el periodista a Ucraïna. 

Les amenaces rebudes i a qui vinculen amb aquest atac amb còctels Molotov és la màfia que controla la venda de la droga que Anatoli Sharí ha volgut desmantellar amb les seves investigacions. 

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */