.

.

TOTS 21

La CGT va celebrar la seva assemblea anual a Tarragona el cap de setmana passat

El cap de setmana passat, la CGT de Tarragona va celebrar, amb nombrosa participació, la seva assemblea extraordinària anual en la qual les afiliades i afiliats del sindicat van fer balanç del treball realitzat per l’organització a nivell local des de febrer de 2013. La gent de CGT Tarragona hem participat en l’organització i desenvolupament en solitari o al costat d’altres organitzacions i col·lectius en més de 60 actes, campanyes o mobilitzacions.

En l’informe de gestió analitzat es fa un repàs de la situació laboral i social tant a nivell general com en l’àmbit local. Va ser aprovat per unanimitat i les principals conclusions plasmades en el document aprovat són les següents:

– Continuen les agressions per part dels governs i patronal contra les condicions socials i laborals de la classe treballadora. Això es tradueix en acomiadaments massius i a baix cost, EROs, rebaixes salarials, modificació de condicions laborals, modificació de lleis, augment de la repressió… Per a això, han tingut, en moltes ocasions, la complicitat dels sindicats majoritaris: CC.OO. i UGT. No s’entén l’ immobilisme d’aquestes organitzacions sindicals en el context actual.

– Malgrat aquest panorama, el nivell de confrontació, tant a nivell social com a laboral, ha estat baix. Entenem que això ha estat fruit tant de l’augment de poder donat pels governs de torn a la patronal, a través de les últimes Reformes Laborals i dels cops de decret emesos pels governs, com de la instauració del discurs de la por. Això últim conseqüència de l’actual impossibilitat de resoldre els conflictes mitjançant la negociació; com a únic mitjà de lluita instaurat per la cultura de la pau social mantinguda des de fa temps, tant per la “esquerra institucional” com pels “agents socials” oficials.

– Des de la CGT vam seguir apostant i fomentant un model sindical i de lluita social basat en la solidaritat i la lluita de classes, degut a que els interessos del capital i els governs de torn demostren ser contraris als de les treballadores i treballadors, tal com se’ns mostra en el dia a dia.

Posteriorment, debatem sobre la forma en què CGT abordarà aquest any el 1r de Maig, i decidim apostar per una mobilització en la qual quedi plasmada, de manera que no hi hagi dubtes, les diferents propostes de lluita i actitud existents davant l’allau de retallades i repressió. Per a això, intentarem sumar forces amb les persones, col·lectius i organitzacions que estiguin en sintonia amb el discurs de la CGT.

Per últim, es va aprovar donar mostra de solidaritat i recolzament als companys de la PAH, a la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i a les treballadores i treballadors de Panrico.

Secretariat Permanent de la CGT de Tarragona