.

Un moment de la intervenció dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes que van assaltar amb violència una casa de Vilallonga del Camp per robar una plantació interior de marihuana. Durant l’assalt van ferir de gravetat el pare de la família que hi havia a l’interior, una parella amb els seus quatre fills. L’home es va enfrontar als lladres juntament amb dos dels seus fills.

Els arrestats van exhibir una pistola i una arma blanca de grans dimensions, amb la qual van causar-li diverses lesions greus. Els Mossos van detenir dos dels assaltants el 25 de febrer i el tercer l’11 de març. Un és espanyol i els altres dos són marroquins, i tenen 42, 29 i 30 anys. Se’ls acusa dels delictes de robatori amb violència, lesions i pertinença a grup criminal.

La investigació comença el 16 de desembre del 2018, quan de matinada tres homes irrompen violentament en una casa amb un alt grau d’intimidació. Es van acarnissar especialment amb el pare de família, que va resistir-se i es va enfrontar als lladres amb dos dels seus fills. Van ferir-lo amb una arma blanca de grans dimensions i va acabar hospitalitzat.

Quan els Mossos es van adreçar al lloc dels fets van comprovar que hi havia una plantació interior de marihuana al pàrquing de l’habitatge i aquest era l’objectiu dels lladres. Hi havia 228 plantes de marihuana. Tot i les greus lesions que van causar al propietari de la casa, finalment van marxar sense robar les plantes.

Els investigadors van concloure que els agressors tenien un destacat historial delictiu en l’àmbit dels delictes contra el patrimoni, les lesions i el tràfic de drogues. El 25 de febrer van detenir dos dels lladres a Tarragona al carrer. L’11 de març va arrestar el tercer, també a la via pública i a Tarragona. Després de passar a disposició judicial el 26 de febrer i el 12 de març, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tots ells.