.

.

TOTS 21


L’alcalde de Torredembarra, el dia que va anar a declarar als Jutjats

Fiscalia ha arxivat les investigacions per la seva suposada participació en l’organització del referèndum de l’1-O contra els alcaldes de Reus, Carles Pellicer; Amposta, Adam Tomàs; Torredembarra, Eduard Rovira; Deltebre, Lluís Soler; i Cunit, Montserrat.

En la resolució d’arxivament, reconeix que no ha pogut acreditar que els batlles efectuessin cap actuació, “positiva o omissiva”, que incidís en l’obertura de centres municipals durant la jornada. Per contra, la fiscalia ha enviat als jutjats la causa oberta contra l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. Segons han apuntat a l’ACN fonts judicials, el motiu és que un jutjat d’Amposta ja té obertes unes diligències sobre es mateixos fets, arran de l’actuació de la Guàrdia Civil l’1-O al pavelló firal municipal.

Els sis alcaldes inicialment investigats van comparèixer davant Fiscalia entre els dies 21 i 27 de setembre del passat 2018. Tots ells, però, es va acollir al seu dret de no declarar.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha reaccionat aquesta tarda amb una declaració on afirma que  “tot i la persecució dels jutjats i la Fiscalia, l’Ajuntament de Reus i jo com alcalde, sempre hem complert i complirem amb la llei”. Pellicer ha continuat dient que “sempre hem estat al costat del dret a decidir. Sempre donarem suport a què la gent pugui expressar-se votant. Votar no és un delicte. Votar és exercir la democràcia. Per contra, perseguir els càrrec electes atempta contra els drets cívils”.

Pellicer valora “molt positivament” l’arxiu de la Fiscalia, però lamenta “que hagi tardat un any en rectificar”.