.

Josep Prat, a la seva entrada als jutjats de Reus. Foto: Reusdigital.cat

Josep Prat, a la seva entrada als jutjats de Reus. Foto: Reusdigital.cat

El magistrat d’Innova, Diego Álvarez de Juan, ha arxivat la peça número 6 del cas, relacionada amb les presumptes coaccions que els dos principals imputats, Josep Prat i Carles Manté, haurien comès per tal d’influir en l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l’exprimera tinent d’alcalde, Teresa Gomis. En una interlocutòria, avançada per Reusdiari.cat i la qual ha tingut accés Reusdigital.cat, el jutge assegura que després d’analitzar tota la documentació intervinguda en el cas i d’escoltar tots els imputats i testimonis, “no hi ha rastre que aquestes pressions, si van existir, tinguessin una entitat suficient per tenir rellevància penal”.

Diego Álvarez de Juan va iniciar la investigació després que la Guàrdia Civil trobés a casa de Carles Manté, durant el registre de febrer de 2013, una carpeta de color marró en la que el propi imputat deia que s’estava coaccionant a Teresa Gomis i Carles Pellicer per aconseguir d’aquestes dues persones una defensa dels seus interesos en les diligències prèvies. A la vegada, en el registre al domicili i el vehicle de Josep Prat es van trobar documents en els que hi havia les anotacions ‘Pellicer-Familiars/Pacte de cavallers’ o ‘TS=familiars/Adserá’, una referència que podia ser Teresa Gomis.

No obstant, durant la seva declaració com a testimonis, Pellicer i Gomis van declarar que no havia existit cap coacció i el jutge es va esperar a veure com evolucionava el cas per analitzar si aquestes existien i produïen algun efecte. Com que el jutge no ha trobat cap indici rellevant, ha decidit arxivar la causa. Acusació i fiscalia tenen tres dies de marge per presentar un recurs a aquesta decisió.

14 peces i 110 imputats

A hores d’ara el cas Innova compta amb 14 peces separades i 110 imputats, i segons el jutge, totes tenen una forta relació entre elles. D’aquí que el secret de sumari de la peça 6 no s’hagi aixecat fins ara. Entre d’altres qüestions, el jutge investiga el pagament de factures presumptament irregulars a Carles Manté i Josep Prat, la constitució i dissolució de Shirota, les subvencions de Rellsa al CF Reus Deportiu, el cobrament de factures per part de l’arquitecte Jorge Batesteza per construir l’Hospital de Sant Joan, les pròtesis defectuoses de Traiber, el servei de la neteja a Reus o si la Generalitat va pagar la defensa de Prat i Manté.