.

.

TOTS 21


El pessebre de La Pineda es troba en un espai de prop de 200 metres cuadrats

Durant aquest mes de desembre, el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca durà a terme el tradicional pessebre de sorra a la platja de la Pineda, que es podrà visitar fins al proper dia 7 de gener.

Per a construir la monumental escultura, des del passat dilluns i fins el proper 8 de desembre, diversos artistes provinents d’arreu d’Europa es troben ja a la Pineda per tal de donar forma al pessebre. El president del Patronat Municipal de Turisme, Xavier Graset, ha volgut agrair el treball constant i molt valuós de l’equip de la brigada municipal, “la qual dóna suport als escultors del pessebre durant el procés de compactació i preparació de la sorra”. Graset ha afegit que “sempre és especial veure com un pessebre tradicional agafa una forma diferent i original cada any”.

L’espectacular escultura de sorra ubicada en un espai de gairebé 200 m2 és cada any una sorpresa que decideixen els propis escultors i només es desvetlla un cop comença a agafar forma. Coordinats per Núria Vallverdú, directora del projecte, la resta d’escultors que participen en la construcció d’aquest pessebre de sorra són Niall Magee (Irlanda), Daniel Doyle (Irlanda), Dave Wille (Holanda), Ludo Roders (Holanda), Anique Kuizenga (Holanda), Kirke Kangro (Estònia), Bruno Macdonald (Dinamarca), Gianni Schiumarini (Itàlia) i Mario Hernández (Catalunya).

Una de les escultores, Ludo Roders, ha explicat que “és un plaer veure la reacció de la gent després d’haver treballat en un equip on cadascú ha aportat la seva pròpia màgia a l’hora d’esculpir”. En aquest sentit, la coordinadora del projecte, Núria Vallverdú, ha destacat que “molts escultors volen repetir, ja que permet als artistes fer una interpretació lliure del pessebre i, alhora, que els visitants pensin en quin serà el seu resultat final’. Tal i com afirma, ‘es tracta d’una aposta per l’art efímer que ja porta 14 edicions i està molt consolidada al municipi”.

Juntament al pessebre de sorra, que estarà ubicat al passeig marítim a l’alçada del carrer d’Hipòlit Lázaro, hi haurà un mercat d’artesania, on s’oferiran productes fets per ells mateixos, els dies 6, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 26, 27, 28 i 29 de desembre i el 4 i 5 de gener.