.

La Desvetlla surt dissabte a la nit al Serrallo

La Desvetlla dels Ninots, organitzada per la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball de Serrallonga, arriba a la ciutat aquest dissabte a les 23 hores. La Plaça del Fòrum serà el lloc de trobada per tots aquells tarragonins que tinguin ganes de gaudir d’una nit màgica i de donar la benvinguda a la primera festa d’estiu.

Els carrers més cèntrics de la Part Alta de la ciutat s’omplirà de gresca el dissabte dia 14 de juny a partir de les 23 hores. La Plaça del Fòrum serà l’escenari encarregat de donar el tret de sortida a l’esperada Desvetlla dels Ninots.

Seguidament l’itinerari serà: carrer Merceria, Plaça de les Cols, carrer Major, Baixada Misericòrdia i, finalment, Plaça dels Sedassos. La xaranga Tocabemolls serà l’encarregada d’acompanyar musicalment la Desvetlla dels Ninots.

Tant a la Plaça del Fòrum com a la Plaça de les Cols, les entitats organitzadores repartiran uns tiquets i posaran uns segells a tots aquells majors d’edat que vulguin gaudir de la primera mamadeta de l’any, que tindrà lloc un cop acabada la Desvetlla.

Un cop acabada la Desvetlla dels Ninots a la Plaça Sedassos, la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona, amb la col·laboració dels bars de la Plaça Sedassos, tindrà lloc la festa amb Dj Rayo.

Des de fa 8 anys, la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball de Serrallonga organitzem un acte festiu una setmana abans de Sant Joan: la Desvetlla dels Ninots. Va començar sent una festa d’amics, però actualment s’ha convertit en un dia assenyalat per tots els tarragonins. Rauxa, música, bogeria i diversió. Tot això, combinat amb una gran i positiva dosi de crítica satírica i de reivindicació.

Després de molts anys tractant temes estatals, aquest any els Ninots parlen de temes municipals: volen ser el mirall de la crítica social existent a la ciutat. L’entitat encarregada d’elaborar la Ninota és el Ball de Serrallonga.

Un braç de Santa Tecla amb unes tisores representa les retallades que pateixen les entitats culturals de la ciutat per part de les administracions. Per altra banda, la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona ha fet el Ninot: un jugador de pòquer, que a la mà porta un as i que representa tots aquells projectes que han quedat aturats, com per exemple, el Mercat, el mític pàrquing Jaume I o el deteriorament del Banc d’Espanya.