.

.

TOTS 21

La ciutat de Mostar

La ciutat de Mostar

L’exposició ‘Living in the edge’ dels periodistes italians Marco Ansoloni i Angelo Attanasio, consisteix en un treball periodístic dut a terme en quatre ciutats dividides d’Europa: Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo), Mostar (Bòsnia i Hercegovina) i Nicòsia (Xipre).

Els conflictes que han viscut aquestes quatre ciutats han deixat una profunda empremta entre la seva gent. La població ha quedat dividida en dues parts gairebé aïllades. El mateix nom de l’exposició ‘Living on the edge’ (viure al límit) defineix el seu plantejament museogràfic: viure al límit. El límit. La frontera. La ratlla. Les línies ens situen en un territori o l’altre, separen ciutats, divideixen societats. Mons diferents dividits per una línia, a vegades literal a vegades invisible.

Tarragona és la segona ciutat que visita aquesta exposició, després de Granollers. L’acte d’inauguració es farà el dia martes, 10 de novembre, al Kesse. Després de l’acte es farà una visita guiada a l’exposició amb la presència dels autors.

Els artistes

Angelo Attanasio és periodista i realitzador de vídeos. Ha publicat reportatges sobre conflictes, societat, cultura i viatges en països del Mediterrani i els Balcans per a diversos mitjans europeus i llatinoamericans.

Marco Ansaloni és fotoperiodista especialitzat en història, cultura i societat. Entén la història com a punt de partida per descriure experiències de cultures d’altres temps i sentir-se més a prop del moment social present. Destacats mitjans internacionals, com National Geographic, han publicat els seus projectes.

Hi intervindran Ivana Martinez, tinenta d’alcalde de cooperació de l’Ajuntament de Tarragona; Antoni Pigrau, vicepresident de l’ICIP i professor de Dret Internacional Públic a la URV, així com els dos autors de l’exposició. Tot seguit es farà la projecció del documental que l’acompanya.

Organitza: Institut Català Internacional per la Pau i el Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i produeix l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

L’exposició es podrà veure fins al dia 22/11 al tram de la Rambla Nova del Monument als Castells.