.

Parc Central ha programat diverses activitats. Foto: Cedida

Parc Central ha programat diverses activitats. Foto: Cedida

Parc Central ha iniciat la Setmana de l’Alzheimer aquest dilluns, 18 de setembre, amb la conferència sobre la “Malaltia de l’Alzheimer i estratègies d’afrontament per a familiars cuidadors“. El col·loqui, impartit per Alejandro Amezcua Eatenton, neuropsicòleg referent de l’Àrea de Neuropsicologia a l’Institut Lerín Neurocognitive, ha servit per ajudar a comprendre millor els efectes d’aquesta malaltia amb un alt nivell d’afectació en l’àmbit personal i familiar. En aquest sentit, s’han compartit algunes pautes per a l’entorn més proper dels pacients i s’ha posat èmfasi en la importància d’atendre també les persones cuidadores.

Es tracta de la primera xerrada, organitzada per l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp, entitat referent a la demarcació, conjuntament amb Parc Central, que es duu a terme a les instal·lacions del centre comercial. La jornada de dilluns s’ha desenvolupat amb un estand informatiu i un punt solidari de l’associació. A més, Parc Central ha comptat amb la visita del personatge de “La Neurona” que ha captat l’atenció dels visitants del centre.

Una imatge del centre comercial. Foto: Cedida

Una imatge del centre comercial. Foto: Cedida

El gerent de Parc Central, Francisco Lambea, ressalta que “com a novetat, durant aquesta setmana, Parc Central també participarà en activitats que es desenvoluparan fora de les seves instal·lacions per tal d’unir esforços i contribuir, així, en la tasca de conscienciació de l’Alzheimer”. Així, la jornada d’aquest dimarts, 19 de setembre, ha tingut com a epicentre el Teatre Bartrina de Reus on part de l’equip de Parc Central s’ha desplaçat per donar suport a l’acte central del 25è aniversari de l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp. L’acte compta amb la conferència del Dr. Jordi Peña CasanovaCom ha avançat la neuropsicologia en aquests 25 anys” i es presenta el documental “reCORdar”.

2a edició del festival “Un dia per recordar” per als pacients d’Alzheimer del territori

Cal recordar que aquest dijous, 21 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, Parc Central organitza per a tots els pacients i familiars de l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp la segona edició del festival per a pacients d’Alzheimer al territori: “Un dia per recordar”. Aquesta jornada, que durarà de 10 h a 13 h, inclou un esmorzar i un conjunt d’activitats, així com actuacions musicals. Totes les propostes estan enfocades i dissenyades pel benestar dels pacients amb Alzheimer i també pels seus familiars. Paral·lelament, els treballadors dels operadors -comerços i restaurants- de Parc Central lluiran un llaç verd als seus uniformes per donar visibilitat i protagonisme a aquest dia.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */