.

Entrada a l’institut Vidal i Barraquer poc abans de les nou del matí. Foto: Tarragona21

La jornada electoral ha arrencat a les nou en un matí tranquil i amb bona temperatura a Tarragona. Pocs ciutadans en els primers minuts electorals als punts de votació de la ciutat.

Les 8.373 meses i els 2.712 col·legis electorals a Catalunya s’han constituït amb normalitat i pràcticament sense incidències remarcables. Els petits problemes que s’han detectat s’han resolt abans de l’obertura dels punts de votació o poc temps després, segons ha informat la delegació del govern espanyol a Catalunya.

La subsecretària del Ministeri de l’Interior, Isabel Goicoechea, ha explicat en roda de premsa que la pràctica totalitat de les meses a l’Estat s’han constituït “sense incidents destacables” i que la jornada d’eleccions del 28-A es desenvolupa amb “absoluta normalitat”.

Goicoechea ha parlat d’algun “episodi menor” ja solucionat, com ara alguna pintada en alguna seu política, falta de material, portes segellades en algun punt de votació o manca de membres en alguna mesa, que s’ha cobert amb els primers votants. L’únic col·legi electoral d’un poble de La Rioja, Villaroya, ja ha tancat perquè tots els electors que ho podien fer ja han votat.

En el conjunt de l’Estat hi ha més de 23.000 punts de votació i més de 60.000 meses. Més de 90.000 agents de diferents cossos policials vetllen per normal desenvolupament de la jornada electoral.

Els votants de Tarragona

Més de 570.000 censats a la circumscripció electoral tarragonina estan cridats a votar en les eleccions d’aquest diumenge, 28-A, incertes pel futur de pactes que poden donar. El pes entre l’eix dreta-esquerra i la qüestió nacional, amb les necessitats socials i amb Catalunya com a protagonistes, determinaran el resultat final.

Tarragona escull sis diputats i quatre senadors, i parteix d’un empat a escons entre sis formacions en els darrers comicis de juny de 2016. Quinze són les formacions que concorren al Congrés.

Les primeres dades de participació, un element que pot ser clau en el resultat de les votacions del 28-A, se sabran cap a dos quarts de tres de la tarda, quan compareixeran el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver i la subsecretària del ministeri de l’Interior, Isabel Goicoechea.

Aquestes dades, les actualitzaran cap a dos quarts de set del vespre, quan tornaran a sortir. El ministeri de l’Interior preveu que cap a dos quarts d’onze de la nit compareixeran per informar dels resultats provisionals de les eleccions la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Tarragona21 farà un seguiment puntual durant tota la jornada.

Un elector, accedint al col·legi electoral de l’Institut Tarragona. Foto: Tarragona21

Redacció