.

L'acusada, Nathalie Cabello, abandonant el domicili de la seva mare el dia 27 de febrer del 2012, acompanyada d'un agent dels Mossos d'Esquadra. Foto: ACN

Aquest dilluns comença a l’Audiència de Tarragona el judici contra una parella acusada de matar una dona de 69 anys al seu domicili de Salou el febrer del 2012. Es tracta de la seva pròpia filla i del company sentimental d’aquesta, els quals, segons la fiscalia, primer haurien colpejat la dona amb una ampolla al cap i, després, li haurien clavat més d’una seixantena de ganivetades per tot el cos. Després de cometre l’assassinat, els acusats haurien remenat l’habitatge per simular que la dona havia patit un robatori. La fiscalia sol·licita una pena de 20 anys de presó per a cadascun i, l’acusació particular, eleva la petició fins als 25 anys. Per contra, la defensa demana l’absolució dels acusats.

Els acusats són Nathalie Cabello, de 48 anys, i Antonio Pérez, de 53, els quals mantenien una relació sentimental sense convivència, ja que ella vivia amb la seva mare, María del Carmen de la Rosa, de 69 anys, al carrer Tarragona de la localitat de Salou. Segons el fiscal, pels volts de la mitjanit, entre els dies 26 i 27 de febrer del 2012, la parella va accedir al pis amb les claus de la filla amb la certesa que la víctima es trobaria a la seva habitació pràcticament adormida.

Un cop a dins de l’habitatge, haurien agafat una ampolla de vidre del menjador i es van dirigir a l’habitació de la dona, on li haurien trencat l’ampolla al cap. La víctima va quedar molt atordida i l’impacte va fer que quedés, indefensa, estesa al terra de l’habitació entre el llit i l’armari. Segons el ministeri fiscal, armats amb dos ganivets que hi havia al pis, la filla i el seu company li haurien clavat un gran nombre de punyalades amb la intenció de matar-la.

En total, es van identificar un total de 66 ferides distribuïdes per la regió del crani i la cara, la regió cervical, el tòrax, l’abdomen i els braços, totes elles produïdes en un curt període de temps. Algunes de les lesions van seccionar vasos sanguinis i van afectar els pulmons i el cor, ocasionant una gran pèrdua de sang que va acabar derivant en una aturada cardíaca.

Els acusats volien simular que la dona havia patit un robatori

Amb la intenció de simular l’existència d’un robatori a l’habitatge, Nathalie Cabello i Antonio Pérez van procedir a obrir armaris i a treure’n objectes de l’interior i a repartir-los pel terra del pis. A continuació, van abandonar el lloc. L’endemà al matí, la filla es va dirigir al domicili de la seva mare i allà va contactar amb el 112 per comunicar que l’havia trobat malferida. Quan van arribar els equips sanitaris, només van poder certificar-ne la mort.

Al vespre, els Mossos d’Esquadra van detenir la parella com els presumptes autors de l’assassinat, i el jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona en va decretar el seu ingrés a presó. Segons la fiscalia, els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat amb traïdoria, amb l’agreujant de parentiu en el cas de la filla, pel qual sol·licita una pena de 20 anys de presó per a cadascun. També demana que indemnitzin l’altre fill de la víctima amb 250.000 euros.

Per la seva banda, l’acusació particular del fill de la víctima, eleva la petició fins als 25 anys de presó. La defensa, en canvi, demana l’absolució dels dos acusats. El judici se celebrarà a la Secció Quarta de l’Audiència de Tarragona amb jurat popular. La vista arrencarà dilluns amb la declaració de més d’una quinzena de testimonis, mentre que la declaració dels dos acusats està prevista per dimarts. El procediment s’allargarà fins al dia 28 d’aquest mes de gener.