.

Primer dia del curs escolar. Foto: Cedida

Primer dia del curs escolar. Foto: Cedida

El curs 2023-2024 ha arrencat aquest matí amb un 5,4% més de professorat a les aules dels centres públics del Camp de Tarragona. En concret, enguany els docents s’han incrementat fins als 6843. També s’ha dotat els centres amb més professionals d’escola inclusiva i ja en són 368,5, dels quals 240,5 són professors. Aquesta xifra suposa un increment de l’11,8% del personal respecte l’any anterior. A més, també s’han incorporat tres dinamitzadores d’educació inclusiva per formar docents i centres en el foment de l’escola inclusiva. Pel que fa a les aules d’acollida, enguany ja són 80,5 les dotacions per atendre l’alumnat nouvingut.

La previsió d’alumnes matriculats aquest curs als centres dels Serveis Territorials de Tarragona és de 88.744, un 1,6% menys que el curs passat. Destaca una disminució del 6,2% en la matrícula del segon cicle d’Educació Infantil, amb un descens a les aules de 880 alumnes respecte a l’any passat. A l’Educació Primària, la matrícula d’aquest curs ha estat un 2,5% inferior, amb 853 alumnes menys i a l’Educació Secundària Obligatòria, la disminució ha estat del 1,22%, amb un descens de 320 alumnes.

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, ha visitat aquest matí l’escola Antoni Vilanova de Falset, on ha destacat que “el curs comença amb més professors i menys alumnes, fet que reforça la qualitat de les escoles i el seu benestar”.

Creixen els inscrits a l’educació postobligatòria

D’altra banda, aquest curs la matrícula per fer batxillerat ha crescut un 5,1%, amb un creixement de 281 alumnes. En la mateixa línia, a la formació professional els inscrits també han crescut un 3,4%, amb 322 alumnes més. A data d’avui està activa la segona fase de preinscripció als cicles de grau superior.

Pel que fa a les ràtios, aquest curs continua la reducció a I3 i I4. Als centres públics, el 95,4% dels grups d’I3 i un 79,8% dels grups d’I4 tindran 20 alumnes o menys per aula.

Enguany cinc centres docents començaran la primera fase del Programa de residència inicial docent SENSEI per a professorat novell, on hi participaran 15 docents novells.

Adequació dels centres

També s’han dut a terme adequacions i reformes a diversos centres del Camp de Tarragona. S’han climatitzat els espais docents d’ús comú de 12 centres educatius, dins del pla de xoc per altes temperatures, prioritzant els centres d’educació especial i llars d’infants del Departament d’Educació. A banda, 3 centres educatius participen al Pla pilot freecooling (renovació d’aire durant les nits). Són les escoles Sant Bernat Calvó de Reus, l’Institut Roseta Mauri de Reus i l’escola Montoliu de La Riera de Gaià.

Altres novetats destacades són el centre públic de nova construcció escola Mare de Déu del Roser, de Vallmoll, amb conveni amb l’ajuntament i l’adequació de l’escola Sant Sebastià, de Nulles.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */