.

El retorn escolar avui a La Salle de Tarragona. Foto: Tarragona21

El retorn escolar avui a La Salle de Tarragona. Foto: Tarragona21

El nou curs escolar ha arrencat avui al Camp de Tarragona amb amb un total de 115.332 alumnes -2.125 més que l’anterior- i un increment de 50 docents, fins a assolir una plantilla de 6.767 professors. Tot i això, aquest curs continuarà la davallada d’alumnes a l’etapa d’educació infantil, amb uns 900 inscrits menys.

L’aposta per l’FP Dual continua i s’ofereixen 650 places en 17 centres del territori. Coincidint amb el retorn a les aules, enguany estrenaran edifici l’institut La Talaia de Calafell i l’escola de Les Codinetes de la Nou de Gaià. A més, onze alumnes també han permès reobrir l’escola rural de Mont-ral, a l’Alt Camp. El Departament ha invertit 8,3 MEUR en centres de nova construcció i 2,4 MEUR en diverses obres i millores.

També s’han fet més d’una seixantena d’obres i millores en centre educatius. Entre elles, una ampliació de l’Institut Tarragona i el projecte de construcció de l’Escola l’Arrabassada.

La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, explicava que s’estan seguint els passos per poder fer realitat ben aviat l’escola Arrabassada. El projecte estarà llest a l’octubre però que cal esperar a l’aprovació dels pressupostos del 2017. També es presenten amb novetats les beques menjadors, que comptaran amb un increment pressupostari i amb la millora en el sistema d’assignació d’ajuts.