.

Els nens i nenes van preparar la beguda de cacau que es feia en l’època asteca.

Quin paper tenia el cacau en la cultura asteca? Qui podia utilitzar-lo i per a què? Laura Bricio, investigadora del grup de recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV va impartir el primer taller científic del cicle La Ciència de la Xocolata, que des d’ahir i fins el mes de juliol es programarà un cop al mes a la Biblioteca Pública de Tarragona. Els nens i nenes, de 9 a 12 anys, van conèixer la procedència del cacau i els seus usos durant l’imperi asteca, i en el taller pràctic van elaborar i tastar una beguda de cacau tal i com es feia en aquella època.

El cicle, que s’ha iniciat en el marc de la Setmana de la Ciència 2017, té l’objectiu de fomentar les vocacions científiques entre nens i nenes a partir de tallers impartirs per dones investigadores, per tal d’incidir especialment en transmetre l’interès per la recerca entre les nenes.

Nou tallers, diferents disciplines

El cicle La Ciència de la Xocolata són nou tallers que permetran conèixer la xocolata des de diferents perspectives científiques de la mà de dones que fan recerca en alguna de les dues institucions que han impulsat aquesta iniciativa: la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV (ComCiència) i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

El proper taller es farà el 14 de desembre i se centrarà en aprendre sobre el negoci de la xocolata. L’impartirà Dolors Setó, investigadora del Departament de Gestió d’Empreses de la URV, i els nens i nenes aprendran de manera pràctica com treballen les empreses que fabriquen xocolata i es convertiran durant una estona en petits empresaris per emprendre un negoci de forma responsable.

Els altres tallers que s’han programat giren al voltant de l’ADN del cacau, la xocolata com a aliment, els cristalls de la xocolata, la química de la xocolata, l’alimentació del futur, el cacau i la xocolata a la publicitat i la impressió 3D.

Totes les sessions es faran a la Biblioteca Pública de Tarragona a les 17.30 h. el tercer dijous de cada mes, i van adreçades especialment a nens i nenes d’entre 9 i 12 anys.