.

Una de les conferències a la Casa Navàs. Foto: Cedida

Una de les conferències a la Casa Navàs. Foto: Cedida

La Casa Navàs presenta el III Cicle de Conferències «Casa Navàs, testimonis modernistes», unes jornades de caràcter anual que tenen la voluntat de difondre i reflexionar al voltant de patrimoni, Modernisme i la societat de finals del segle XIX i principis del XX. En aquesta edició les conferències giraran entorn de Lluís Domènech i Montaner.

Aquest 2023 s’ha declarat l’Any Domènech i Montaner, en commemoració del centenari de la mort de l’arquitecte català, per aquest motiu des de la Casa Navàs s’ha programat una activitat cada mes vinculada a la figura de Domènech. Com no podia ser d’altra manera, enguany el cicle de conferències estarà dedicat íntegrament a l’arquitecte que va dissenyar la Casa Navàs. A través d’aquestes quatre conferències, familiars i experts aprofundiran en diferents aspectes de la vida de Domènech. Des de la faceta més personal de la mà de la seva neta i de la seva besneta, a la vinculació que va tenir amb Reus gràcies al president del Centre d’Estudis Domènech i Montaner, passant pel paper que va jugar en la recuperació de l’art nacional amb la comissària de l’Any Domènech i la relació que va mantenir amb Antoni Gaudí, analitzada pel biògraf de l’arquitecte reusenc.

El cicle s’iniciarà el 14 de setembre i s’allargarà fins al 5 d’octubre. Les conferències es faran sempre a les 19.30 h i són gratuïtes però cal inscriure-s’hi prèviament ja que l’aforament és limitat.

Les conferències són:

  • «La relació de Domènech i Montaner amb Reus», a càrrec de Carles Saiz, president del CEDIM. Dijous 14 de setembre, 19.30 h.
  • «Lluís Domènech i Montaner: la persona», a càrrec de Cristina Domènech, besneta de Lluís Domènech i Montaner, i Mercè Domènech, neta de Lluís Domènech i Montaner. Dijous 21 de setembre, 19.30 h.
  • «Domènech i Gaudí, companys o rivals?», a càrrec de Josep Maria Tarragona, biògraf d’Antoni Gaudí. Dijous 28 de setembre, 19.30 h.
  • «Domènech i Montaner, Patrimoni Mundial. A la recerca de l’art nacional perdut», a càrrec de Gemma Martí, comissària de l’Any Domènech i Montaner. Dijous 5 d’octubre, 19.30 h.

Per fer les inscripcions cal enviar un correu electrònic a info@casanavas.cat indicant el nom complet i el nombre de persones que assistiran a la conferència. Tindran prioritat d’inscripció els socis del Club Casa Navàs, que s’hi podran inscriure de l’1 al 5 de setembre; a partir d’aleshores s’hi podrà apuntar qui vulgui.

Inauguració de l’exposició «Domènech i Montaner, patrimoni Mundial. A la recerca de l’art nacional perdut»

La darrera de les ponències del III Cicle de Conferències «Casa Navàs, testimonis modernistes» servirà per presentar l’activitat d’octubre que la Casa Navàs organitza en el marc de l’Any Domènech i Montaner. Concretament serà l’exposició «Domènech i Montaner, Patrimoni Mundial. A la recerca de l’art nacional perdut», un itinerari visual per diferents monuments històrics i artístics —avui declarats patrimoni mundial per la UNESCO— que analitza la influència que han tingut els estudis del patrimoni antic català realitzats per Domènech i Montaner en la seva pròpia obra arquitectònica.

El grup les Sardines posarà la música a les revetlles. Foto: Cedida

El grup les Sardines posarà la música a les revetlles. Foto: Cedida

Les Revetlles a la Casa Navàs posaran punt final a temporada estival

Un any més, la Casa Navàs tanca la temporada d’estiu amb les Revetlles. Amb aquesta experiència el visitant descobrirà tots els secrets d’aquesta joia modernista única al món, a més de gaudir d’un sopar concert únic. L’activitat comença fent una visita guiada per la planta noble de la Casa Navàs que acaba a l’esplèndida terrassa construïda per Lluís Domènech i Montaner a principis del segle XX. És l’indret perfecte per gaudir d’una bona revetlla estival. La música la posen les Sardines, la banda més marxosa del Camp de Tarragona, sorgida l’any 2011, que interpreta els millors clàssics de la història de la música a ritme de rock&roll, funy, disco…

La Visita Revetlles a la Casa Navàs es farà el divendres 22 de setembre a les 20.30 h. Les entrades ja es poden adquirir al web www.casanavas.cat i a la porta d’aquest equipament per 35 €.

V.Tapias