.

Interior de l'Hemeroteca de Tarragona

Arga Sentís, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, considera que la mobilització de la societat tarragonina ha estat l’element fonamental que ha impedit el tancament de l’Hemeroteca, i denuncia el fet que amb la desaparició de Caixa Tarragona “aquesta mena de decisions es prenguin fora del territori”.

“La rectificació de la Fundació Catalunya-La Pedrera és una bona notícia si significa que l’Hemeroteca de Tarragona no es tancarà i es mantindran els llocs de treball”, ha indicat Sentís, que ha afegit, però, “que aquesta absurda situació mai no s’hagués hagut de produir. Aquest és el resultat de la destrucció del model de caixes d’estalvis, cadascuna amb la seva obra social. Sense ell, veiem ara com un patrimoni cultural que s’havia format al llarg dels anys, sostingut pels estalvis dels tarragonins i les tarragonines, ha estat a punt de quedar en no-res a causa d’una decisió administrativa que ha arribat des de fora, sense cap contacte amb la realitat del territori, els seus drets i les seves necessitats”.

Sentís ha dit també que “la rectificació no hauria estat possible sense la mobilització del conjunt de la societat tarragonina. Els ciutadans i les ciutadanes, les institucions, les entitats culturals i les forces polítiques han sabut fer pressió conjuntament, al servei d’un interès públic i comú. Aquest és el que camí que s’hauria de seguir en totes les agressions que pateix la nostra ciutat i la nostra societat”.

Agraïment de les treballadores

D’añtra banda, Les treballadores de l’Hemeroteca Tarragona han expressat públicament “el nostre agraïment” a totes les persones, entitats, col·lectius i institucions que han donat el seu suport perquè l’Hemeroteca seguís oberta. “Sense la vostra col·laboració això no hagués estat possible. Esperem que l’Hemeroteca segueixi donant servei durant molts anys”, afirmen en un breu comunicat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */