.

.

TOTS 21


El president Aragonès durant el miting a Tarragona. Foto: Bernat Vilaró

El president Aragonès durant el miting a Tarragona. Foto: Bernat Vilaró

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit a l’Estat que concreti el grau d’execució d’inversions del 2022 a Catalunya. Durant l’acte de la campanya del 23-J aquest dilluns a Tarragona, Aragonès ha comparat la manca d’informació per part de l’Estat amb la concreció de la Generalitat, que ha detallat que ja ha executat un 85% de les inversions pressupostades enguany, sense tenir en compte els fons europeus. El president del Govern ha acusat PSC i Sumar d’incomplir el seu propi pressupost, en referència a l’estatal. Així, ha situat ERC com l’única formació que sí que ho pot aconseguir. Aragonès ha denunciat que la Moncloa té el “doble d’exigència” de complir amb els compromisos quan són amb Madrid que quan són a Catalunya.

El cap de l’executiu ha reiterat la importància de “passar comptes” amb els partits i s’ha centrat en l’àmbit pressupostari. Aragonès ha recordat que la Generalitat va executar un 85,6% de les inversions previstes en els pressupostos del 2022, segons les xifres publicades dilluns pel Departament d’Economia.

Els republicans passejant per la Rambla. Foto: Tots21

Els republicans passejant per la Rambla. Foto: Tots21

En total, a Catalunya el Govern va invertir 1.555,2 milions d’euros del pressupost inicial d’inversions anualitzades (1.816,9 milions d’euros). La xifra que equival a una inversió de 199,57 euros per habitant, gairebé 30 euros més que el 2021 (169,89 euros).

En canvi, Aragonès ha constatat que l’Estat havia de detallar el grau d’inversoins, però dos mesos després d’haver-ho de fer encara no ha complert. En aquest sentit, Aragonès ha exigit al govern espanyol que concreti el grau d’execució d’inversions el 2022 a Catalunya.

El president Aragonès en un dels comerços de la Rambla. Foto: Tots21

El president Aragonès en un dels comerços de la Rambla. Foto: Tots21

“Qui defensarà Catalunya en termes d’inversió no seran els partits que porten incomplint-ho els darrers quatre anys”, ha subratllat Aragonès en referència a socialistes i comuns.

El president també ha advertit que el 23-J cap vot independentista, republicà, antifeixista ni progressista es pot quedar a casa. Sobretot davant del “risc” que per “terra, mar i aire” els àmbits econòmic, polític i judicial ataquin “els drets i les llibertats” de Catalunya.

Pere Aragonès a la floristeria Romeu. Foto: Tots21

Pere Aragonès a la floristeria Romeu. Foto: Tots21

Passejada prèvia per la Rambla

Abans de l’acte de campanya, que s’ha celebrat a la plaça Verdaguer, el president Aragonès, acompanyat de diversos membres d’ERC, com Jordi Salvador, Raquel Sans, Pau Ricomà i Maria Roig, entre d’altres, ha fet una passejada per la Rambla Nova i s’ha aturat en diversos comerços per parlar amb els propietaris. En un d’ells, la floristeria Romeu, Aragonès ha rebut dues roses de part de les propietàries, que han pogut parlar i fotografiar-se amb ell.

Redacció / ACN