.

Els candidats d'Ara Reus durant la proposta de connexió de la zona sud i punts destacats de Via Pública. Foto: Cedida

Els candidats d’Ara Reus durant la proposta de connexió de la zona sud i punts destacats de Via Pública. Foto: Cedida

Ara Reus vol eliminar totes les barreres arquitectòniques que existeixen a la ciutat de Reus i, en concret, les de les vies del tren. Així, després d’haver presentat el Reus Central Park a la zona nord que unirà el passeig Mata amb el barri Gaudí i el passeig de la Boca de la Mina, presenta la connexió entre els barris de Mas Iglesias, Montserrat, Juroca i Fortuny amb l’Hospital de Sant Joan, la futura zona universitària i el Tecnoparc.

“Si volem aconseguir l’excel·lència de la ciutat hem de crear un municipi impecable des del punt de vista urbanístic”, ha comentat el candidat a l’alcaldia d’Ara Reus, Daniel Rubio Angosto. En concret, la proposta a la zona 5 de la ciutat uniria Mas Iglesias, Montserrat, Juroca i Fortuny amb l’Hospital, la Facultat d’Economia i Empresa i el Tecnoparc mitjançant un pas elevat per sobre la via del tren, totalment il·luminat, que permetria el pas de trànsit rodat, amb carrils per a bicicletes i patinets i vianants. “Cal dignificar la zona sud de la ciutat, no és normal que les persones que van a l’Hospital hagin de recórrer distància de més quan ho tenen a 500 metres linealment”, ha comentat Daniel Rubio.

El candidat d’Ara Reus a l’alcaldia reitera que “defensem un Reus a un sol nivell, sense barreres arquitectòniques, per convertir-lo en un municipi fàcil, adaptat i integrador”.

Un Pla Director de manteniment i conservació de Via Pública als barris
En matèria de Via Pública, Ara Reus dotarà amb 4 milions d’euros durant la legislatura un Pla Director de manteniment i conservació, subdividit per cadascun dels districtes del municipi, per tal que cada barri “pugui expressar les seves necessitats, ja que tenim molt clar que cadascun d’ells té les seves problemàtiques i des d’Ara Reus estem aquí per escoltar-los i resoldre els seus problemes”, ha comentat Daniel Rubio.

El candidat ha afegit que “es tracta de disposar de més recursos econòmics per treballar seriosament en la conservació i mateniment de la ciutat. Aquest pla ens ha d’ajudar a millorar i optimitzar els diferents equipaments del nostre municipi, ja sigui en matèria d’enllumenat, paviment, clavegueram o millores diverses en parcs i jardins, entre molts d’altres”.

Per la seva banda, el número 3 de la candidatura d’Ara Reus, Albert Piñol s’ha referit a les propostes del partit municipalista en matèria de Via Pública. “És imprescindible per millorar en aquest àmbit, tal com ja fa anys que ho fa Ara Reus, treballar a peu de carrer i amb la ciutadania per diagnosticar i corregir les mancances que existeixin”.

Piñol ha assegurat que “treballarem amb mesures basades en el principi que l’espai públic sigui còmode i senzill per a tot tipus de persones. Volem un Reus a un sol nivell, sense obstacles i per a tothom”. D’aquesta forma, Ara Reus estarà atent a les línies generals recollides al pla Reus Ciutat Inclusiva i al seu desenvolupament, “tenint en compte que els diferents elements de la via pública siguin accessibles per a tota la població, amb especial atenció a aquells indrets de la xarxa primària i secundaria de vianants que encara no hagin estat adaptats”.

El número 3 d’Ara Reus també ha posat molt d’èmfasi en els parcs infantils que existeixen a Reus i en un pla de renovació integral d’aquests. Així, afirma que “els hem de renovar per tal que els nostres nens i nenes en puguin gaudir encara més amb tots els elements restaurats o, si s’escau, canviats”. A més, assegura que tots els parcs tindran elements per a infants amb mobilitat reduïda. “Volem que Reus es converteixi en una ciutat integradora, amable i familiar”, ha conclòs.