.

Imatges de la presentació. Fotos: Ara Reus

El 2011 el periodista Francesc Domènech escivia que l’entrada d’un partit independent municipalista com era Ara Reus al consistori d’una ciutat de les dimensions de la capital del Baix Camp era una “anomalia democràtica”. Deu ays més tard ell va ser l’escollit per aquesta formació per redactar el llibre ’10 anys de municipalisme’, que vol ser una crònica de la història del partit i que va ser presentat ahir al Centre d’Amics de Reus. L’acte, que va omplir la sala, va servir per marcar múscul. Perquè si per alguna cosa ha servit aquest decenni és per a crear estructura. Presència de dirigents veïnals, amb el president de la Federació d’Associacions de Veïns, Marcos Massó, en primera fila, i de l’alcalde, Carles Pellicer, que ha trobat en Ara Reus un soci fidel durant els seus mandats.

“Un èxit”, afirmava el secretari general del partit i portveu municipal, Dani Rubio, un cop constatada la capacitat de convocatòria. “Com podeu veure el perfil de gent que ha vingut és molt plural i diversa. Gent nasccuda a Reus i RTV de tota la vida, i també gent emigrada que els seus pares són dalausos, extremenys de Saragossa, del País Basc… I això és Reus. Una ciutat amb diverses maneres de penar i Ara Reus ha estat capaç de teixir aquesta complicitat entre la ciutadania. I pel que fa a l’àmbit polític, hem sabut gestionar recursos públics demostrant una gran eficiència en totes les regidories en les quals hem treballat. Sempre amb el principi de la governabilitat per davant. És a dir -afegia Rubio-, nosaltres no hem entrat mai en disputes partidistes tot i haver superat alguns episodis que no han estat del nostre gust. Hem posat el municipi i la ciutadania per davant de tot”.

Llibre definit com fresc, àgil i fàcil de llegir, rememora els inicis vinculats al moviment veïnal del  ‘No a la Sedera’ el relat també posa en relleu l’expansio de la franquícia Ara a altres municipis. En l’actualitat disposa de 17 regidors, una alcaldia amb majoria absoluta, està present més de trenta municipis Tarragona, Lleida i Barcelona.

J.S.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */