.

Els candidats d'Ara Reus en la presentació de la proposta. Foto: Cedida

Els candidats d’Ara Reus en la presentació de la proposta. Foto: Cedida

Ara Reus ha presentat aquest dimecres diverses propostes en l’àmbit d’hisenda i fiscalitat. El candidat a l’alcaldia del partit municipalista, Daniel Rubio Angosto, ha considerat que es tracta de matèries “on des de l’Ajuntament cal estar al costat dels ciutadans i les empreses i ser sensibles, davant les situacions que viuen, oferint-li totes les facilitats possibles”.

Per Rubio, “cal intervenir amb garanties i donar suport a una fiscalitat justa”. És per aquest motiu que assegura que “modificarem i actualitzarem totes les ordenances municipals i balances fiscals que siguin necessàries, d’acord amb els temps, la realitat i les necessitats actuals de la ciutat i d’una situació solvent del consistori”. Així mateix, el candidat d’Ara Reus s’ha compromès a no augmentar els directes com l’IBI, la taxa de recollida d’escombraries i el de circulació, així com tots aquells impostos indirectes més enllà del que estableixi l’IPC. En aquest sentit, també manté que es revisaran els valors cadastrals dels immobles del Municipi cada dues legislatures.

Daniel Rubio ha remembrat que Ara Reus va ser el partit “que, des de l’oposició, vam reconduir el deute de l’Ajuntament amb el nostre pla econòmic sense demanar res a canvi”. És per aquest motiu que detalla que “adoptarem totes aquelles mesures que siguin necessàries amb la finalitat de no incrementar la ràtio d’endeutament, però sense oblidar-nos de noves inversions  que milloraran la competitivitat de Reus i la faran més atractiva per promoure i mantenir futurs creixements econòmics que creïn llocs de treball i generin riquesa en el municipi”.

Màximes facilitats al teixit empresarial
En matèria empresarial, el número 5 de la candidatura d’Ara Reus, Joan Carles Filella, ha expressat que “Ara Reus, amb una aposta ferma pel comerç i la ciutadania, ampliarem les bonificacions fiscals als emprenedors i empreses. Necessitem la captació de nous negocis que es vulguin implantar a Reus, com també donar les màximes facilitats als que ja es troben a la ciutat, i això només ho aconseguirem posant les coses fàcils en temes administratius”.

Filella ha anunciat que “bonificarem fins al 50% de l’Impost sobre Activitats Econòmiques per inici d’activitat i per un període de fins a 5 anys d’exempció si l’empresa encara no presenta beneficis”. D’altra banda, Ara Reus oferirà bonificacions del 50% de l’IAE durant un màxim de 5 anys per contractacions de tipus indefinit, que tinguin en compte la igualtat de gènere, la contractació de persones amb limitacions funcionals, persones de més de 45 anys o aturats de llarga durada.

“Cal facilitar tots els tràmits empresarials. No volem que siguin un mal de cap per als ciutadans. Una major facilitat en l’àmbit fiscal i d’hisenda proporciona un nivell de qualitat superior a la ciutat”, ha assegurat Filella.

Daniel Rubio considera que Medi Ambient i fiscalitat també poden anar de bracet per aconseguir mesures com les bonificacions de l’IBI en les edificacions que tinguin la màxima qualificació energètica o la gratificació durant 5 anys de fins al 50% de l’IBI en els habitatges que implementin sistemes d’aprofitament d’energia solar.

En l’àmbit social, el candidat d’Ara Reus ha detallat que “facilitarem els terminis i els pagaments de les contribucions en proporció a les necessitats de totes aquelles famílies amb problemes o risc d’exclusió social, contemplant l’exoneració provisional”. També es faran bonificacions de l’IBI a famílies empadronades en primera residència en situació d’atur o amb prestacions inferiors al Sou Mínim Interprofessional. Rubio també ha assegurat que es bonificaran fins al 99% de les plusvàlues en tràmits patrimonials d’herències

Daniel Rubio Angosto ha conclòs que “treballem en polítiques fiscals que beneficiïn de ple als reusencs i reusenques i a tot el teixit empresarial. Volem un Reus fàcil per a tots ells. Cal donar suport a aquesta fiscalitat justa i apoderar tot el possible als ciutadans i ciutadanes a l’hora d’incidir en el dia a dia de la ciutat”.