.

Imatge del vídeo.

La franquícia municipalista d’ARA, nascuda l’any 2011 a Reus, ha iniciat la cursa per a les properes municipals. Cohesionada sota l’estructura d’ARA Catalunya, que dona aixopluc als regidors escollits en més de 30 municipis de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona, el partit ha llançat una campanya per xarxes socials destinada a agrupar sota les seves sigles els diversos moviments estrictament locals que se sentin allunyats de la lluita de blocs que polaritza la política catalana.

L’objectiu, segons exposa el secretari general de la formació i portaveu del grup municipal d’Ara a la capital del Baix Camp, Daniel Rubio, és de caràcter estratègic. “La intenció és reforçar la nostra proposta municipalista, sobretot a la província de Tarragona on estem més implantats, i convèncer també a la gent que vulgui formar un partit de cara als comicis del 2023 o als partits municipalistes ja existents perquè connectin amb nosaltres”. L’objectiu final és aconseguir representació a la Diputació de Tarragona presentant llistes a les principals poblacions dels diferents partits judicials i seduir “als votants de centredreta i centreesquerra que en el passat apostaven per Convergència o el PSC. Un perfil que valori més la capacitat de gestió que les banderes”, assenyalava Rubio.

Els actius de la franquícia són el seu posicionament electoral (“en nombre de vots a les municipals som el 16è partit d’arreu de Catalunya d’un total que supera el centenar”) i la valoració de “diferents marques blanques que es presenten” i que podrien veure’s interessades a tenir un referent que sumi per a consells comarcals i l’ens provincial. De fet, el vídeo que protagonitza la campanya (amb una noia que té els mateixos anys que la formació com a fil conductor) dona rellevància als regidors i regidores electes i a figures clau de la història del partit (com el reusenc Jordi Cervera). Alhora juga a deixar oberta l’opció “de poder-nos presentar en unes autonòmiques aprofitant dinàmiques com el de l’España Vaciada, Soria Ya o Teruel Existe. Al capdavall, el nostre partit sempre ha estat de la convicció que Catalunya té un deute amb la província de Tarragona. I davant del centralisme de Madrid no oblidem que existeix també el de Barcelona”, assegura Rubio.

J.S.