.

Dels sis diputats tarragonins escollits aquesta nit, tres són cares noves. Repeteixen els caps de llista d’ERC, PSC i Ciutadans. Aquests són els nous representants del territori al Congrés:

ERC

Jordi Salvador

1.- Jordi Salvador i Duch (Tarragona, 23 de juliol de 1964) és un antropòleg català. Llicenciat en Geografia i Història a la Universitat Rovira i Virgili, Diplomat en Professorat d’EGB i doctor en Antropologia Cultura i Social per la URV. Premi Extraordinari de doctorat de la URV 2004-2005. Des de 2008 fins al novembre del 2015 va ser secretari general de la Unió General de Treballadors de Catalunya de les Comarques de Tarragona. A les eleccions generals espanyoles de 2015 va ser candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a la circumscripció de Tarragona i fou elegit diputat. Va repetir l’escó a les eleccions generals espanyoles de 2016.

Norma Pujol

2.- Norma Pujol.- És diplomada en magisteri d’educació musical per la Universitat de Lleida i postgraduada en gestió i direcció de centres educatius per la mateixa universitat i en educació musical per la Universitat Autònoma de Barcelona.

És mestra de la Generalitat de Catalunya des del 2010. Va formar part de l’equip de redacció de la revista d’informació local La Veu de Flix des de l’any 2008 fins al 2015. És membre de diverses entitats culturals i esportives com ara el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, la Joventut Esportiva de Flix i l’Assemblea Nacional Catalana. Fou presidenta del Club Nàutic Flix entre 2012 i 2015.

Fou coordinadora territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre entre els anys 2016 i 2018. És directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya i regidora de Joventut, Cultura i Igualtat a l’Ajuntament de Flix per Entesa per Flix.[2] És candidata a les eleccions generals espanyoles de 2019 per la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, ocupant el segon lloc a la llista per la demarcació de Tarragona.[3]

PSC

Joan Ruiz

Joan Ruiz i Carbonell, tarragoní nascut a València el 10 d’agost de 1954, membre del Congrés dels Diputats en la IX, X XI i XII legislatures. Professor d’EGB i Llicenciat en Geografia i Història, ha treballat com a professor d’ensenyament primari i secundari. Ha estat cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona, Josep Maria Recasens i Comes, el 1984-1989, del Governador Civil de Tarragona entre 1990 i 1996 i assessor del Grup Socialista de la Diputació de Barcelona.

CIUTADANS

Sergio del Campo

Sergio del Campo.- Estaún (Saragossa, 23 d’octubre de 1981) és diputat al Congrés dels Diputats en la XI i XII legislatures. És diplomat en Relacions Laborals i llicenciat en Ciències del Treball per la Universitat Rovira i Virgili. Treballa com a Sotsinspector laboral d’ocupació i seguretat social.[1] Militant de Ciutadans – Partit de la Ciutadania, després d’un procés de primàries fou escollit cap de llista del partit per la circumscripció de Tarragona[2] i fou elegit diputat a les eleccions generals espanyoles de 2015 i 2016.

Jose Rull

JXCAT

Josep Rull.- Terrassa, 2 de setembre de 1968 és un advocat i polític català associat al Partit Demòcrata. Va ser diputat al Parlament de Catalunya i fou el coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya fins al 2016. osteriorment ha estat conseller de Territori i Sostenibilitat. Està en presó reventiva i essent jutjat pel Tribunal Suprem els fets del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

En Comú Podem

Ismael Cortés

Ismael Cortés.- Granada, 1985- Independent i afí a Pablo Iglesias, és expert en discriminacions de col·lectius minoritaris. És doctor en Estudis Internacionals de Pau i Conflictes