.

.

TOTS 21


Façana del Congrés dels Diputats.

Façana del Congrés dels Diputats.

Els diputats al Congrés per Tarragona per al mandat 2023-2027 són:

PSC

1.Valle Mellado Sierra: Nascuda a Tarragona, és llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un post-grau en comunicació política i un màster en Creació i Direcció de Microempreses per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha estat directora d’emprenedoria de l’Ajuntament de Tarragona durant els darrers 16 anys.

2. Andreu Martín Martínez: Nascut a Reus, és llicenciat en Ciències Físiques per la UAB i té un diploma d’Estudis Avançats en l’àmbit de l’eficiència energètica i un postgrau en Gestió i Administració en Govern local. És el director de l’institut Lluís Domènech i Montaner de Reus des de 2012. Ha estat regidor del PSC a Reus, portaveu del grup municipal i diputat provincial. Actualment és el primer secretari del PSC de Reus.

ERC

1.Jordi Salvador: Doctor en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Rovira i Virgili i llicenciat en Geografia i Historia per la Universitat de Barcelona. Ha estat diputat a les Corts espanyoles durant 7 anys i va ostentar la màxima responsabilitat sindicat a la UGT de la demarcació de Tarragona de 2008 a 2015.

PP

1. Pere Lluís Huguet: Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Degà emèrit del Col·legi d’Advocats de Reus, ex president del Consell de l’Advocacia Catalana, ex vicepresident del Consell de l’Advocacia Espanyola. Ha participat en diferents congressos nacionals i internacionals sobre dret i noves tecnologies

Sumar En Comú Podem

1.Fèlix Alonso Cantorné: Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Afiliat a les Joventuts Comunistes de Catalunya des dels 16 anys en la transició. Participa en l’espai dels Comuns des del seu inici. Del 2019 al 2023 ha estat director general de Consum del Govern de les Illes Balears. Diputat al Congrés de 2016 a 2019. Des de 2011 fins a 2019, va ser d’alcalde d’Altafulla amb el seu partit, Alternativa Baix Gaià. Des del 2006 fins al 2010, va ser director general de Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya.

Junts

1.Josep Maria Cruset: Nascut a Riudoms, és llicenciat en Enginyeria Química per l’ETSEQ de la Universitat Rovira i Virgili i titulat en MBA. He estat alcalde de Riudoms (2007-2018) i vicepresident de la Diputació de Tarragona. El 2018 va ser nomenat president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, càrrec que vaig exercir fins al 2022. Actualment és vicepresident del Consell Nacional de Junts i, treballa a la unitat de Projectes Corporatius de la Diputació de Tarragona.

Pel que fa als senadors per Tarragona per al mandat 2023-2027, han sortit tres del PSC i un d’ERC:

1.Manel de la Vega Carrera (PSC)

2.Núria Rovira Costas (PSC)

3.Mario Soler Santos (PSC)

4.Jordi Gaseni Blanc (ERC)