.

Jordi Sendra en una imatge d'arxiu. Foto: Cedida

Jordi Sendra en una imatge d’arxiu. Foto: Cedida

Els consellers de Junts, Jordi Sendra, Elvira Vidal i Pep Manresa, han presentat en roda de premsa les propostes del grup municipal pel pressupost 2024.

Junts marca com a eixos principals pel suport al pressupost 2024, la llengua catalana, el patrimoni, les inversions al Centre i Llevant, economia i polítiques socials.

El conseller portaveu, Jordi Sendra, acompanyat dels consellers Vidal i Manresa, ha presentat 20 propostes que s’emmarquen en els eixos abans esmentats. El conseller també ha valorat l’anunciada abstenció d’ERC als comptes: “Celebro que s’hagin volgut sumar a la negociació i l’acord, això és la política. Em sorprèn que anunciïn el seu posicionament al pressupost 2024 sense haver-lo vist abans”. En relació a les seves propostes ha dit: “Em sona a las cuentas del gran capitán”. El conseller també ha manifestat que no és important la quantitat, sinó la importància de les propostes.

Pel que fa a les propostes, una de les línies vermelles és la reobertura de l’Oficina de Promoció del Català. Alhora també destaquen inversions a La Móra, on, en paraules del conseller, “la millor manera d’evitar el sentiment secessionista existent és solucionar el dèficit històric d’inversions.” Per això Junts proposa redactar l’avantprojecte de remodelació del Passeig marítim de La Móra i naturalització del canal i també la redacció del projecte de rehabilitació de les pistes esportives i instal·lació de l’enllumenat.

Pel que a l’economia, Junts proposa un pla de dignificació i asfaltatge de tots els polígons, ja que són una eina per generar activitat econòmica. Pel centre, el grup municipal també proposa una actuació integral a la Rambla, convertint en zona de vianants la primera coca i la remodelació de la resta de coques fins a la Font del Centenari, eliminant l’asfaltatge existent; també proposa l’asfaltatge de carrers com Pere Martell i Prat de la Riba. Lligant amb el patrimoni i el centre, Junts proposa també la rehabilitació de la Quinta de Sant Rafael i el Parc de la Ciutat i també el Camí de la Fonteta.

En total, Junts presenta 20 propostes pel pressupost municipal que us adjuntem a continuació:

1.- Oficina Promoció del Català. Dotació d’espai físic, tècnic responsable i pressupost de funcionament.

2.- Encarregar la redacció del projecte de restauració de la Quinta de Sant Rafael i del Parc de la ciutat.

3.- Iniciar converses amb la propietat i redactar projecte de restauració de la Torre de Sant Simplici declarada BCIN per la Generalitat de Catalunya.

4.- Dotar pressupostàriament la reparació de les pistes d’esquaix del Pavelló de Riu Clar per poder ser utilitzat pels esportistes que practiquen aquest esport, com el Club Esquaix Tarragona.

5.- Pla d’asfaltatge dels vials més transitats dels polígons industrials de la ciutat.

6.- Pla d’asfaltatge del carrer Prat de la Riba des de la Plaça Ponent fins a la Plaça Imperial Tàrraco i també de Pere Martell, des de Ramon i Cajal fins al Carrer Real.

7.- Revisió del contracte de la lluita contra coloms per fer-lo més efectiu, així com col·laboració amb el Port de Tarragona perquè participi en el finançament d’aquesta lluita.

8.- Adquisició de més drons i càmeres de vigilància pels carrers de la nostra ciutat.

9.- Reducció de la partida de sous i salaris d’electes i assessors en el mateix tant per cent que la pujada de l’IBI.

10.- Concessionar espais de la ciutat per la instal·lació de guinguetes que reportin ingressos a l’Ajuntament i millorin l’estada dels ciutadans en espais com platges, jardins i places.

11.- Partida pressupostària anual a inversions per rehabilitar l’espai que es decideixi per al futur trasllat de les dependències municipals de la Rambla i alliberar el preu del lloguer.

12.- Instal·lació de plaques fotovoltaiques a tots els edificis municipals per estalviar factura de la llum i creació de comunitats energètiques per donar cobertura a les llars vulnerables que no poden assumir aquest cost.

13.- Realitzar un nou estudi arqueològic i l’avantprojecte de recuperació del Camí de la Fonteta, espai patrimonial al costat de la Casa del Mar entre Francesc Bastos i Vidal i Barraquer per tal que pugui ser gaudit per la ciutadania.

14.- Redactar l’avantprojecte d’execució de la conversió en zona de vianants de la primera coca de la Rambla Nova.

15.- Redactar el projecte de remodelació de la resta de la Rambla Nova des de cruïlla Carrer Adrià fins a la Font del Centenari, eliminant l’asfalt impropi d’una capital com Tarragona.

16.- Redactar l’avantprojecte de remodelació del Passeig marítim de la Móra i naturalització del canal.

17.- Redactar el projecte de rehabilitació de les pistes esportives de La Móra i instal·lació d’enllumenat.

18.- Millorar les subvencions de les entitats que presten serveis a malalts, gent amb capacitats diverses, gent gran, gent en risc d’exclusió i gent sense llar.

19.- Trobar solució legal perquè els clubs de futbol que ocupen instal·lacions municipals puguin contractar publicitat per tal d’estalviar recursos en manteniment que després demanen a l’Ajuntament.

20.- Executar el projecte ja redactat per habilitar l’espai de l’Hostal del Sol com a zona verda pel gaudi dels ciutadans de la Part Alta.

V.Tapias