.

.

TOTS 21


La nova programació ha començat aquesta setmana. Foto: Cedida

Constantí Ràdio (97.9 FM) posa en marxa aquesta setmana la nova programació de la temporada 2023-2024 amb la qual l’emissora continua apostant per la seva tasca de divulgació de la informació local i comarcal i afegeix importants novetats al gruix de programació que es manté respecte les darreres temporades.

El 2024, Constantí Ràdio celebrarà el seu 25è aniversari i per a l’ocasió s’estrenaran diversos programes especials i diferents actes per commemorar aquesta històrica celebració.

Informació local i actualitat política municipal

En la programació de la franja matinal es manté “L’Entrevista” als principals protagonistes de l’actualitat local i comarcal, conduït per Jordi Martínez. L’aposta per la informació de proximitat es manté amb “L’Informatiu”, amb Jordi Martínez i Noelia Silvero, cada dia a les 13 hores i redifusió a les 15 h i a les 21 h, un espai íntegrament d’informació local i de territori. La gran novetat d’aquesta temporada pel que fa a la vessant informativa serà “L’Infopòdcast Constantí“, un podcast informatiu setmanal amb les notícies més destacades de la setmana, que es farà en coproducció amb la Xarxa de Comunicació Local. La informació es complementarà amb les edicions de matí, migdia i vespre de l’espai “Notícies en Xarxa” de La Xarxa.

Els espais “L’entrevista amb l’alcalde” i “Grups municipals” continuaran repassant l’actualitat política municipal una vegada al mes. A banda, l’emissora local emetrà tots els Plens Municipals que celebri l’Ajuntament de Constantí, a l’espai “El Ple municipal“, el dia després de cada ple a les 10 h.

Ciència, moda, cuina, literatura, agenda cultural i esports

Al llarg de tota la setmana es mantenen en la programació espais temàtics com “A ciència certa” dedicat als temes de l’actualitat del món científic, amb Ton Garreta; “Connectant amb la moda” amb la creativa i dissenyadora de moda Raquel Martí; “El Rebost de la Paqui”, un espai de cuina on la Paqui Torres ens aporta tot tipus de receptes i consells culinaris; i ”La Borsa de Treball” amb Noelia Silvero i un repàs setmanal a les ofertes laborals de l’Oficina Municipal de Treball de Constantí i del SOC. La Biblioteca Municipal també col·laborarà, com és habitual, amb la seves propostes i recomanacions literàries setmanals. A més, “L’agenda cultural” repassarà cada divendres les propostes d’oci i cultura del cap de setmana.

També es mantenen a la programació la tertúlia esportiva dels dilluns, on s’analitzarà tota l’actualitat esportiva del cap de setmana amb la presència de diversos col·laboradors, i la secció “L’esport local” amb el seguiment dels clubs i entitats esportives del municipi.

Continuen a la programació programes com “Alimentació i salut“, amb consells nutricionals a càrrec de la nutricionista Stephanie Chávez, i espais ja històrics a l’emissora com el programa d’entrevistes dedicat al món de les arts i la cultura “Arran de vers, a frec de llavi” amb la poeta i rapsode Isabel Ribera, o “El club de 6è”, un espai de contes radiofònics en què els protagonistes seran els alumnes de 6è de primària de les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà. A la franja dels divendres a la tarda arribaran els “Secrets a veus“, un programa en què l’escriptora local Fernanda Muñoz ens endinsa en un món de fantasia amb pinzellades literàries i poètiques.

Espais musicals

I la música continuarà sent un des grans eixos de la programació, amb espais dedicats a una àmplia diversitat d’estils que van des del pop-rock amb “Rock on the road“, la música clàssica amb “Esencias musicales“, a càrrec de Luis Suárez; el programa “Rollin’Haus Sessions” un programa presentat pels DJ’s Bassball i Alf LaFrench, amb sessions musicals que donaran a  conèixer totes les novetats del segell discogràfic Rollin’Haus Records i altres temes del gènere house, technohouse i techno. I també continuarem gaudint dels “Tresors de la cançó francesa”, on cada setmana Xavier Reinoso ens descobreix els cantants i les melodies més recordades de la cançó francesa; a banda, la programació es completa amb una àmplia selecció musical i els èxits de totes les dècades.

Visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+ i un nou espai per a joves i adolescents

Una de les grans novetats d’aquesta temporada serà “Salvatge“, un espai mensual conduït per Alejandro Fernández que vol donar visibilitat i reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+. L’altra gran novetat arribarà amb una col·laboració de l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut de Constantí que estrenarà “Què passa, què passa?“, un nou espai fet per adolescents i per a adolescents, que explicaran les últimes novetats i tot allò que sigui del seu interès: notícies, xarxes socials, música i un llarg etcétera.

Pel que fa als podcast, aquesta temporada es mantenen els “Consells de Seguretat” en què la Policia Local de Constantí aporta pautes i consells relacionats amb la seguretat ciutadana; i “Psicologia per a tothom“, l’espai per aprendre a tenir cura de la salut emocional, a càrrec de l’equip de Psicòleg – Referent Benestar Emocional Comunitari CAP Constantí, amb Inés Raigón al capdavant. També cada divendres, al “Full d’opinió“, Xavier Reinoso analitza un tema d’actualitat des de la seva perspectiva molt personal.

La pàgina web de l’emissora, www.constantiradio.cat, continuarà potenciant l’apartat de notícies i el servei de podcasts dels programes. Constantí Ràdio es pot seguir al 97.9 FM, per streamingwww.constantiradio.cat o a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, i també pels canals de la TDT dedicats a les ràdios locals.

V.Tapias