.

.

TOTS 21

Antoni Brull

Sorpresa final. Els que havien de ser els dos precandidats del PSC a Salou a les primàries, Antoni Brull i Zacaries Henar, han renunciat tots dos i per tant no hi haurà primàries. Henar, actual portaveu municipal, ho va anunciar el diumenge, tot i haver assolit el 30 per cent dels avals dels militants, i ho va fer “per no dividir el partit”, mentre que Brull es va retirar la tarda-nit de dilluns i aquest matí li ho ha comunicat al propi Henar, segons ha sabut Tarragona21.

Zacarías Henar

Henar havia anunciat que abandonaria el càrrec de portaveu municipal del PSC i aquest passaria a mans de Brull donat que Henar havia decidit abandonar la cursa i per tant, Brull quedaria com a únic candidat. Però d’alguna manera, les coses van canviar la tarda-nit d’ahir. Prèviament a la fi del termini per presentar els avals (20 hores) va tenir lloc una executiva local, demanada pel propi Brull, de la que no en va sortir un acord entre tots dos. Així les coses, Henar tenia previst dimitir com a portaveu i deixar pas a Brull. Però aquest no va presentar els avals i aquest matí li ha comunicat la seva renúncia a la batalla electoral.

Henar no creu que el debat que es va obrir a l’executiva decidís Brull a plegar, sinó que ho tenia meditat d’abans. “Crec que ha fet una profunda reflexió i ha decidit actuar posant per davant els interessos del partit”.

Ambdós han parlat per telèfon aquest matí i han decidit reunir-se “per buscar el millor per al partit”, ha dit Henar a Tarragona21. La decisió final de Brull de no concórrer a les primàries “l’honora”, ha dit Henar i “confirma la generositat amb la que ha actuat i que al darrere hi ha gent disposada a treballar pel partit i per Salou”. Una opció a la sortida de la situació actual és que l’executiva local proposi un candidat i l’assemblea el voti, com es feia tradicionalment.

L’enfrontament entre ambdós havia arribat a límits que podien trencar el partit a Salou. Brull va ser el cap de llista municipal fa tres anys, però va cedir el càrrec de portaveu a Henar. Quan no s’esperava, va anunciar que concorreria a les primàries. Així, tots dos van iniciar la cursa per aconseguir avals, una cursa que va acabar ahir a les vuit de la tarda.

Tarragona21 no ha pogut localitzar els darrers dies Antoni Brull per copsar la seva versió dels fets.

J. Garcia