.

Angkor, la novetat de Port Aventura per al 2014. Foto portaventura.es

Angkor, la novetat de Port Aventura per al 2014. Foto portaventura.es

‘Angkor: Aventura en el regne perdut’ és el nom de la nova atracció que Port Aventura posarà en marxa enguany coincidint amb l’inici de la temporada, el pròxim 11 d’abril.

La nova atracció plantejarà als visitants un viatge de 300 metres en bot a través de les selves asiàtiques simulades i pren com a gran referent el temple cambodjà d’Angkor Wat -ciutat dels temples-, construït entre els segles XI i XIV-, considerat l’estructura religiosa més gran del món. Situada a la zona de Xina i al costat de la muntanya russa Shambhala, ocupa una superfície de 10.500 metres quadrats, un gran espai que equival pràcticament a un àrea temàtica completa, i ofereix a més un recorregut de prop de deu minuts.

Segons PortAventura, els visitants embarcaran en unes basses equipades amb divertides escopetes d’aigua que els permetran fer front als nombrosos perills de la selva. Al llarg del recorregut, descobriran diferents zones plenes de sorpreses i reptes interactius: poblats misteriosos, serps que sorgeixen de l’aigua, tigres ocults en les coves, micos que poblen els temples o magnífics elefants de pedra. Armats amb les seves escopetes d’aigua, els aventurers dispararan a les dianes que aniran trobant, i també podran disparar a les altres barques o fins i tot amb els espectadors situats fora de l’atracció.

El projecte s’inspira en les llegendes i l’aureola de misteri al voltant d’aquest paratge enmig de la sembla cambodjana declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 1992. Segons el parc temàtic, Angkor serà una de les atraccions del tipus boat ride més importants d’Europa. El disseny de l’atracció ha estat obra de MACK Rides, un dels principals fabricants d’atraccions del món i al seu torn propietari del parc temàtic Europa Park a Alemanya. Disposarà de 14 barques amb capacitat per vuit persones cadascuna i una capacitat horària de 726 persones.

Arribada del Cirque Du Soleil

Paral·lelament, el parc oferirà aquest estiu les actuacions del Cirque du Soleil, que presentarà el seu espectacle Kooza, amb la previsió d’aplegar uns 2.400 espectadors diaris i convertir-se en el primer resort europeu que acull la companyia. Tot plegat, segons destaca PortAventura, forma part de la seva estratègia dels seus accionistes, Investindustrial i KKR, de potenciar la internacionalització del negoci del resort, posicionant-se en el mercat europeu amb la denominació ‘European Destination Resort’, amb una inversió prevista en nous projectes i equipaments de 100 milions d’euros des de 2009.