.

Àngels Chacón, amb el cap de llista er Tarragona, Marc Arza, a les escales del Pla de la Seu. Foto: Cedida

La cap de llista del PDeCAT ha visitat la ciutat de Tarragona, on ara fa un any hi va haver l’accident de l’empresa Iqoxe al complex petroquímic de la ciutat. Aleshores Chacón era la consellera d’Empresa i Coneixement i, preguntada pels periodistes sobre si hi havia hagut alguna millora tant a l’empresa com en el complex en aquest temps, ha dit que sí. “Hi ha dos elements: un és l’intern propi de la fàbrica i l’altre és l’exterior. Des del Departament d’Empresa vam comprovar els requisits en base als permisos per operar dins la petroquímica i érem molt més exigents del que
demanava la normativa de la UE”, ha explicat. “Vam demanar una auditoria independent externa per dissipar qualsevol tipus de sospita, i obtenir l’informe de totes les causes”, ha afegit. “En temes de seguretat tota Europa es va preocupar, i per tant vam demanar un canvi en normativa de
seguretat europea, més estricte. Jo ho vaig deixar aquí. Què s’ha fet després, no ho sé”, però en tot cas la preocupació de Chacón és millorar la seguretat de la indústria a tots els nivells. És més, Chacón ha indicat que “des d’Empresa es va comprovar els requisits en base als permisos per operar dins la petroquímica i érem molt més exigents del que demanava la normativa de la UE”.

La candidata del PDeCAT a les eleccions al Parlament, Àngels Chacón, també ha mantingut que el reconeixement per part de la Junta Electoral Central (JEC) que el PDeCAT té el 100% dels drets electorals demostra que el que sempre s’ha defensat des del Partit Demòcrata és així: “Els nostres drets electorals són inqüestionables. JuntsxCat va néixer com a fórmula de dues ànimes. Però davant de qui intenti menystenir els drets que ens corresponen, lògicament ens haurem de defensar”.

En aquest sentit, Chacón ha volgut remarcar que la intenció del PDeCAT no és anar contra ningú: “Alguns ens volien callar i apartar-nos de qualsevol focus públic. Per això, per exemple, no ens van convidar a la taula de partits i van dir que era una taula de grups parlamentaris quan no és veritat. Lamentem haver hagut de fer pressions perquè ens convoquessin”.

A preguntes dels periodistes sobre possibles pactes post-electorals, Chacón ha contestat que “si nosaltres comencéssim a fer un avenç del que passarà després ja no caldria que féssim eleccions”. En aquest sentit la candidata demòcrata ha subratllat que “el PDeCAT té molt clares algunes coses, com ara que anem a defensar el nostre projecte, i que hi ha elements indispensables per negociar amb altres partits, tant en l’eix nacional com en l’eix de govern”, i ha reblat: “No volem que el proper Govern depengui de partits extremistes com la CUP”.