.

Els veïns del carrer Alt han estat els guanyadors d’un dels Premis Jujol. Foto: Tots21

Els Pallaresos ha viscut el vespre d’aquest divendres el tret de sortida de les III Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona Els Pallaresos 1900. El Centre Jujol ha estat l’escenari de la presentació oficial de les Jornades i el curt promocional d’aquesta edició.

L’alcalde del municipi, Xavier Marcos, i el coordinador de les jornades, Elies Torres, han estat els encarregats de presentar el programa del cap de setmana i el documental. Marcos ha agraït la participació i la col·laboració de tots els veïns i veïnes del poble i ha destacat la projecció que aquestes jornades donen als Pallaresos i a la figura de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol.

Angelina Guspí ha guanyat també un Premi Jujol. Foto: Tots21

A continuació, i per primer any, s’ha fet entrega dels Premis Jujol. Els veïns del carrer Alt s’han endut el guardó a l’entitat dels Pallaresos que, amb la seva col·laboració, ha contribuït a donar millor a les Jornades i Angelina Guspí ha guanyat el premi a la millor activitat o indumentària més original, interessant o més abientada de l’època.

Regidors de l’Ajuntament dels Pallaresos amb el seu alcalde, Xavier Marcos. Foto: Tots21

A un quart de nou s’ha inaugurat la mostra“Thecla, filla i deixeble de Jujol” realitzada per l’Arxiu Jujol, que es podrà visitar durant tot el cap de setmana al Centre Jujol. L’exposició pretén donar una imatge global de l’artista, mitjançant fotografies de gran format de les seves principals obres, obres amb aire continuista de l’obra del seu pare, l’arquitecte Josep M. Jujol. Es tracta d’una obra desconeguda per la major part del públic i que es podrà veure per primera vegada durant aquest cap de setmana.

Àngels Creus, experta en el modernisme, amb Mayo Lorda, editora de Tots21. Foto: Tots21

En finalitzar l’acte els assistents han pogut degustar cava artesanal acompanyat per les famoses ‘Teresines’, les postres de les Jornades, que durant tot el cap de setmana es podran comprar al Forn de Pa Anton, al carrer Nou.

Per acabar la jornada, una cinquantena de persones ha participat en el Sopar modernista Els Pallaresos 1900, un sopar on tothom anava recreat d’època per compartir i escalfar motors per a tot el cap de setmana.

Jaume Garcia