.

Andrea de las Heras, rebent el guardó

L’acte de lliurament del Premi Dow 2019 –que enguany celebra la seva 41a edició- ha tingut lloc aquesta tarda a les instal·lacions del Complex Industrial de Dow Tarragona, en un esdeveniment que ha reunit a més de 200 assistents.

L’acte ha servit per distingir Andrea de las Heras García com a guanyadora. Aquest reconeixement li permet accedir a una posició laboral com a enginyera de millores a la planta de polietilè de Dow Tarragona. De las Heras s’ha mostrat “molt agraïda amb Dow i amb la Universitat, i també als meus companys i companyes i professors”. A més, la guanyadora del 41è Premi Dow ha reconegut públicament “l’enorme suport de la meva família, sense la qual tot això no seria possible”.

En l’obertura de l’esdeveniment Jaume Sariol Martí, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i d’Operacions del sud d’Europa, ha destacat que “treballem i seguirem treballant junts, amb la mirada posada en el futur, amb molt compromís i sabent que només hi ha una manera de fer les coses: amb seguretat, flexibilitat i ganes de ser una part important de la nova Dow”. En aquesta línia, ha remarcat que “seguirem apostant per l’excel·lència operacional i per la innovació per integrar-nos en la indústria 4.0”.

A continuació, ha tingut lloc el lliurament de distincions als finalistes que han pogut assistir a l’acte (Albert Carbonell, Roger Castelló, Alba Rodríguez) i a la guanyadora de la 41a edició del Premi Dow, Andrea de las Heras García.

De las Heras ha recollit el seu guardó de mans d’Ester Baiget, presidenta del negoci de Dow Industrial Solutions; M. Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; i de la rectora de la URV, María José Figueras. Seguidament, la guanyadora del 41è Premi Dow ha ofert una breu ponència en anglès que, sota el títol “Indústria 4.0”, ha resultat clarament expositiva dels mèrits que l’han portat a fer-se amb aquest prestigiós guardó.

En acabar la seva intervenció, ha recollit el testimoni Jon Bilbao, Director General de Dow per a Espanya i Portugal i Director Comercial de Distribució d’EMEAI per Industrial Solutions, qui s’ha adreçat als assistents amb un discurs en el qual ha posat l’accent en els quatre pilars de la nova Dow: la innovació, el client, la inclusió i la sostenibilitat per assolir l’ambició de “ser l’empresa de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible del món”.

Tot seguit, Ester Baiget ha impartit una ponència sota el títol “La nova Dow i el negoci de Dow Industrial Solutions”. Baiget ha ressaltat que el seu negoci, que produeix productes químics intermedis, genera més de 4 bilions de dòlars de facturació, amb solucions que permeten un menor consum de bateria alhora que millora l’experiència mòbil, fluids de transferència de calor per capturar l’energia solar, entre altres.

Durant el seu discurs, Ester Baiget ha anunciat els seus plans per ampliar la capacitat de la planta d’alcoxilació de producció de poliglicols en el Complex Industrial de Dow a Tarragona, de la qual se’n beneficiarà principalment la regió d’Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia, a més d’Àsia. En aquest sentit, ha destacat que “aquesta inversió suposa un gran pas endavant: un exemple de compromís del complex de Tarragona per maximitzar la competitivitat i que està liderada per un gran equip que col·labora per trobar solucions per als nostres clients”.

Finalment, Baiget ha tancat la seva ponència posant l’accent en “la necessitat de millorar les nostres polítiques en àmbits com l’energia i les infraestructures”.

L’acte ha continuat amb la intervenció de Roc Muñoz, alcalde de la Canonja, el qual ha destacat que “cal desenvolupar les xarxes tancades, que són molt necessàries per a la indústria i també per a la societat”. En aquesta línia, ha afirmat que “el proper govern electe, sigui quin sigui el seu color polític, no hauria de renunciar a aquesta reivindicació de la indústria química”.

A continuació de les seves paraules ha intervingut María José Figueras, rectora de la URV, qui s’ha mostrat “orgullosa perquè estem donant resposta a les necessitats de formació de talent del sector, i avui en tenim aquí una excel·lent mostra amb la guanyadora i amb els finalistes del Premi Dow, així com amb Ester Baiget, que des de la URV ha assolit una posició molt destacada a nivell internacional”.

L’acte ha arribat al seu final amb el parlament de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, M. Àngels Chacón, qui ha posat de manifest que “tenim el talent, tenim una excel·lent ciència del coneixement que hem sabut potenciar i també comptem amb una indústria potent disposada a invertir. Ara, per arrodonir el cercle, hem de treballar per reduir els costos energètics, a fi d’evitar perdre competitivitat”.