.

Ana López, durant la seva intervenció

La candidata a l’alcaldia de Cambrils pel PSC, Ana López, ha presentat els eixos bàsics del seu programa electoral de cara a les municipals i ho ha fet amb màxima expectació i amb una sala plena vessar amb prop de 200 persones.

López, actual regidora de Promoció de Ciutat i Participació i portaveu del partit a l’Ajuntament, ha assegurat sentir-se preparada per a ser la propera alcaldessa del municipi i perquè “tinc molt clares les necessitats de la nostra població, les visualitzo, i voldria que vosaltres ho vegéssiu tant clar com jo”, deia.

L’alcaldable socialista va desgranar ahir al vespre un llistat de propostes amb les quals Cambrils avançarà tant en el terreny social com econòmic; perquè la prioritat del socialistes és “aconseguir un Cambrils per a les persones, amb qualitat de vida, amb més i millors serveis, amb sostenibilitat, amb propostes per aconseguir un Cambrils més cívic, i amb nous eixos comercials i amb la necessitat de crear una nova mobilitat”, apuntava.

Nou passeig fins a Salou

Pel que fa a les propostes urbanístiques, la principal aposta del programa d’Ana López va de la mà de la propera eliminació de la via del tren al seu pas pel municipi. Assegura que “em sento més que preparada per ser la propera alcaldessa de Cambrils i crec que cal començar a planificar el futur i ho farem possible amb coherència i consens de totes les parts implicades”.

En aquest sentit proposa “cohesionar la ciutat” d’una banda, creant una àmplia avinguda -continuïtat del passeig Marítim del port- per dotar de qualitat de vida, generar economia, nous comerços, un passeig agradable al costat del mar a l’avinguda Diputació on ara tenim voreres estretes, un trànsit dens i un aparcament difícil”.

En aquest sentit, López es compromet a treballar “perquè en una de les principals zones turístiques i de segona residència de cambrils continuï sent atractiva i competitiva”. Això no es pot fer immediatament, però sí que hem de començar ja a planificar tot perquè sigui una realitat.

Imatge virtual del passeig de l’estació sense la via

Charles Darwin i escola de música

Amb la barrera del tren fora proposa la continuïtat de l’avinguda Charles Darwin – per tant buscant un emplaçament alternatiu a l’escola de música del passeig Albert; obrint una nova avinguda al mar des del passeig de l’estació i per l’avinguda Horta de Santa Maria i també aprofitant per a generar un passeig a l’espai que ara divideix carrers tant cèntrics com el carrer Andalusia i la zona educacional de l’Ajuntament. “Estem parlant d’un conjunt d’infraestructures que s’han de planificar i desenvolupar els propers anys, propiciant una nova mobilitat i l’obertura de nous eixos i tot sota la premisa de la sostenibilitat”.

Un Cambrils social

Però més enllà de les propostes urbanístiques l’alcaldable socialista també va apostar per una bateria de propostes socials “per poder avançar en el seu desenvolupament social i econòmic” i així, va parlar de l’aposta ferma per crear nous nuclis comercials amb plataforma única tant a la zona de la platja com a la de la vila per donar un impuls al comerç local; aplicar polítiques per a construir habitatge social i dotar d’un parc d’habitatges de lloguer assequible i fer-ho a través de la nova Oficina Local d’habitatge que obrirà en breu; així com també potenciar les infraestructures esportives per tal de seguir allargant la temporada turística, comercial i gastronòmica i afavorir la principal industria del municipi. Però l’alcaldable també va parlar ahir a l’hotel Port Eugeni de les persones. “Els i les socialistes ho tenim molt clar. Totes les propostes han d’anar encaminades a prioritzar l’atenció a les persones, dotar de més i millors serveis, seguir buscant solucions i oferir ajudes als que més ho necessiten”. A més, López també va assegurar que cal buscar fórmules per a fomentar l’ús de les noves tecnologies a les aules, i potenciar una educació trilingüe accessible a tothom.

Assignatures pendents

Pel que fa a les assignatures pendents, l’alcaldable socialista per Cambrils també va posar damunt la taula la necessitat de desenvolupar el polígon de Villagrassa -al costat de la carretera de Misericòrdia- i de resoldre els problemes que existeixen al polígon Belianes per tal de crear ocupació de llarga durada; i finalment, també ha manifestat que “cal donar un impuls al teatre-auditori perquè sigui una realitat. Fins ara no ho hem pogut fer perquè calia sanejar les arques municipals; però ara sí, hem de replantejar el projecte, fer-lo viable i posar-lo en funcionament”.

Ple suport d’Eva Granados i Bernardos

Al costat d’Ana López ha estat la portaveu socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, la qual ha destacat d’Ana López “el lideratge, la implicació i la bona gestió del dia a dia que l’avalen”, a més d’assegurar que “l’Ana vol ser alcaldessa, sap com fer-ho i ho serà” perquè -afegia- “té propostes molt coherents, sap que s’ha de créixer pensant en les persones i per oferir uns bons serveis públics”.

Per la seva part, també ha intervingut a l’acte el Doctorat en Economia i Empresa per la UB, Gonzalo Bernardos, qui va assegurar no militar a cap partit i “només dono suport a les persones que m’agraden, i l’Ana és el gran futur de Cambrils perquè en aquests 4 anys ha fet un gran canvi i serà la gran alcaldessa de Cambrils perquè té la capacitat i les idees per planificar el Cambrils del 2030”.

La regidora també va tenir unes paraules de record pel regidor Llorenç Blasco mort aquesta mateixa setmana i també de suport a la familia de José Garcia, l’avi amb alzheimer desaparegut al Nou Cambrils i que, finalment, va ser trobat mort.

A l’acte hi van assistir nombrosos regidors i companys d’Ana López a l’Ajuntament -tant del govern com de l’oposició- així com també destacats socialistes del camp de Tarragona com el diputat al Congrés Joan Ruiz o els diputats al Parlament Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo; l’exconseller Quim Llena o l’alcalde de Mont-roig Fran Morancho, el candidat a Salou David González o l’alcaldable a Reus, Andreu Martín, entre un llarg etcètera.