.

Imatge dels 25 alcaldes i 10 presidents del Consell Comarcal que han signat el manifest. Foto: Tarragona 21

Imatge dels 25 alcaldes i 10 presidents del Consell Comarcal que han signat el manifest. Foto: Tarragona 21

Una àmplia, diversa i representativa mostra del món local, turístic i empresarial del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’ha aplegat aquest migdia a la Diputació de Tarragona per donar suport unànime al manifest impulsat per aquest organisme en favor del pla director urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i de Salou. En total 25 alcaldes i 10 presidents de Consells Comarcals han donat suport al text. Tot i que hi ha dos ajuntaments -Altafulla i Montroig- que han declinat la proposició de signatura del manifest.

El text valora positivament l’aprovació inicial, el passat 30 de juny, del pla urbanístic que ha de definir el projecte del Centre Turístic Integrat, anteriorment conegut com Barcelona World, i fa una crida a les forces econòmiques i socials, a les administracions i a la ciutadania en general per continuar-hi treballant: “És el tret de sortida d’un gran projecte necessari per a les nostres comarques, pel que representa de diversificació de l’oferta turística, de dinamització de la nostra economia i, molt principalment, de creació de milers de llocs de treball”.

El manifest -Centre recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i de Salou: el Pla Director Urbanístic (PDU) esdevé un pas important per a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre- destaca la repercussió econòmica que suposarà el fons social derivat d’aquesta inversió, i el fet que una part del projecte es destinarà a la cobertura de necessitats socials. També incideix, com a condició a tenir en compte, “el respecte pel medi ambient i les millores tècniques en la construcció del complex, relatives a l’estalvi i l’eficiència i a l’ús d’energies renovables”.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que la signatura “d’aquest manifest és la proba específica que no hi ha escletxes ni polítiques ni institucionals” envers el projecte. En la mateixa línia, Poblet ha destacat que “aquest projecte no té aturador”.

La signatura del text s’ha dut a terme al Saló de Plens, en un acte presidit pel president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat del president del Patronat de Turisme d’aquesta institució, Martí Carnicer, qui ha llegit públicament el manifest. Al costat, els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; de Reus, Carles Pellicer; de Salou, Pere Granados; de Tortosa, Ferran Bel, i d’Amposta, Adam Tomàs, els quals han signat el manifest amb la resta de convocats. L’acte ha comptat amb la presència, així mateix, del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, F. Xavier Pallarès, del director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono; de la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Carme Mansilla; del rector de la URV, Josep Anton Ferré, i del president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu. També han assistit a l’acte una quarantena de representants del món turístic i empresarial en general de la demarcació, que amb la seva presència han volgut deixar clar el seu suport al manifest.

Signatura del manifest pel nou CRT. Foto: Tarragona 21

Signatura del manifest pel nou CRT. Foto: Tarragona 21