.

Presentació del Dixieland 2014 aquest matí

Presentació del Dixieland 2014 aquest matí

Del 7 al 13 d’abril Tarragona vibrarà novament amb el Festival Dixieland complint el tres objectius marcats: “ampliar la xifra d’agents que a participen, consolidar el model de vocació i permanència i potenciar els joves creadors fent que Tarragona sigui un mar d’oportunitats”

Així ho destaca la regidora de Cultura, Begoña Floria, qui parla “d’èxit notable” en la nova programació en que hi haurà 70 activitats, una vintena més que l’any anterior, 40 espais i més repartits, i més de 100 artistes.

S’amplien per tant el nombre d’espais amb una aposta per apropar el Dixieland als barris “per atreure també nous públics i joves” comenta Xavier de la Salut. El director artístic explica que “el festival es desglosa en quatre blocs: concerts, música de carrer, centres cívics i les sales, bars i entitats”.

Entre els concerts, que es duran a terme al Metropol i l’Antiga Audiència destaca els caps de cartell com Randy Greer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Matteh Simon, Joan Chamorro, Andrea Motis, Mariano Steinberg, Xavier Torres, Marco Mezquida i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La Banda la Maria.

Entre la música de carrer destaca dos espais importants. D’una banda el Serrallo on a més de sortides en Golondria acompanyades de música en directe, es farà una recració històrica de l’ambient originari celebrant enguany 20 anys a Tarragona i 100 anys de concepte a Nova Orleans. Per l’altra el Casc Antic amb música itinerant.

El festival s’aproparà també als més petits i als Centres Cívics dels barris per “arribar a altres zones de la ciutat i nous públics” comenta. Entre les sales, bars i entitats hi ha el Café Metropol o la Plaça dels Sedassos. Vortex amb la Vaqueria i el Cau es centraran en la música soul ja que enguany també s’aposta pels diversos estils i variants del jazz des de l’antic al modern passant pel swing, bebop, funky, blues, flamenc…

Com a novetat també les noves i complementaries disciplines com la pintura mitjançant exposicions sobre el Festival o la poesia amb textos del Dixieland. El Café La Cantonada s’encarregarà de l’oferta gastronòmica amb menjar criollo i els maridatges de la DO Tarragona.

En aquesta edició també s’ha volgut donar oportunitat a joves talents i noves promeses. El Dixileand també estarà a les xarxes socials més que mai com a Facebook o Twitter on el tuiter convidat serà el músic Roger Conesa.

El pressupost d’enguany ha estat novament de 50 mil euros tot i que s’han aconseguit “més activitats gràcies a les sinergies” comenta Floria.
Les entrades per als concerts de pagament es posaran a la venda a partir de dijous 13 de març a les taquilles del Metropol, Tarracoticket i Atrapalo.