.

Pla mig de la cap de llista del PP a les eleccions al Congrès, Cayetana Álvarez de Toledo, ensenyant un exemplar de la Constitució espanyola en un discurs a Salou. Foto: ACN

La candidata del PP a les eleccions al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha definit el cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, com el “president més anticatalà” dels últims 40 anys perquè va ser investit amb els vots dels “colpistes” que “han fracturat Catalunya” i té la intenció de tornar a pactar-hi. En un acte electoral a Salou, la líder popular ha acusat Sánchez d'”abandonar” els demòcrates catalans, d’exercir “la pitjor forma d’anticatalanisme” i també de “robar” la convivència, la pau civil i la condició de ciutadans lliures i iguals davant la llei a tots els catalans. “Hem de plantar-li cara”, ha demanat. A més, Álvarez de Toledo ha assegurat que les declaracions dels candidats de JxCat Jordi Sánchez i d’ERC Oriol Junqueras des de la presó han demostrat que “els colpistes” “confien” en els socialistes.

En un míting al Club Nàutic de Sabadell, Álvarez de Toledo ha definit Sánchez com a “anticatalà” perquè el socialista té la intenció de “perpetrar” el sistema “d’adoctrinament”, “d’incompliment de llei” i de “sectarisme”, que, diu, impera a Catalunya. “I tot això és anticalanisme”, ha aclarit.

A més, ha recriminat al cap de llista socialista que sigui “incapaç” d’afirmar que no indultarà els presos independentistes si són condemnats pel Tribunal Suprem i que pugui contemplar un pacte amb aquells que han provocat un “dany tan profund i radical” a la societat catalana, “fracturant” la comunitat amb seva “bogeria”.

De cara al debat electoral d’aquest dilluns, ha assegurat que, de fet, Sánchez serà “el representant” dels independentistes. “Els espanyols han de saber que hi ha dues opcions en aquestes eleccions: o Sánchez o llibertat”, ha afegit. Per aquest motiu, ha desitjat una “rebolcada” electoral del PSOE actual, l'”única possibilitat” que permetria una “esquerra compromesa amb els valors constitucionals”.

Álvarez de Toledo: “Pedro Sánchez i els seus aliats us roben”

És més, Álvarez de Toledo s’ha dirigit als presents a l’acte electoral i els ha dit: “Pedro Sánchez i els seus aliats us roben”. “El que fan Pedro Sánchez i els seus socis és robar la convivència, la pau civil, la constitució, la condició de ciutadans lliures i iguals davant la llei als catalans”,ha dit. “Davant d’aquest projecte profundament anticatalà i antiespanyol, li hem de plantar cara”, ha demanat.

La popular també s’ha referit a les rodes de premsa que han ofert els candidats de JxCat i ERC des de la presó de Soto del Real tot afirmant que les posicions que han expressat els independentistes demostren que “confien” en Pedro Sánchez. “És el seu home, és qui els lidera, amb qui confien per tirar endavant el seu programa polític de ruptura”, ha afegit.

Fernández reconeix que “un error sistèmic” del pacte constitucional ha consentit “els catalans nacionalistes”

D’altra banda, també ha intervingut en l’acte electoral el president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, en una intervenció en la qual ha volgut reconèixer els “errors” que ha comès el seu partit en el passat. Una d’aquestes errades, diu, és “sistèmica” i fruit del pacte constitucional i consisteix en el fet que les “elits madrilenyes” consenteixin els catalans nacionalistes per aconseguir els seus vots al Congrés. “Durant 30 anys hi ha hagut un desig fervorós de ser enganyats per nacionalistes astuts”, ha dit.

En canvi, els catalans “no nacionalistes”, diu, no han gaudit d’aquest tracte, que ha definit com el “sex appeal del catalanisme nacionalista”. Per aquest motiu, ha promès que el seu partit “no tornarà a cometre mai” aquest error i s’hi ha compromès pel seu “honor polític”. Una actitud que, ha assegurat, també mostraran el cap de llista estatal i per Barcelona: “Pablo i Cayetana no desitgen ser enganyats pel nacionalisme astut i mai deixaran tirats el 53% dels catalans. Mai!”, ha exclamat.

Fernández acusa Cs de “frívols” i de no deixar a Catalunya “ni l’apuntador”

En aquest punt, el líder popular català ha carregat contra Cs per haver “renunciat a unir el constitucionalisme”. A més de criticar l'”opa hostil”, que, a parer seu, va comportar la moció de censura contra el govern de Mariano Rajoy, Fernández ha acusat el partit taronja d’haver “marxat de Catalunya” i no haver deixat “ni l’apuntador”. “A Ciutadans ara els va ser famosos, la frivolitat i mirar de col·locar-se en un govern amb qui sigui”, ha reblat.

ACN