.

.

TOTS 21


Una imatge del taller. Foto: Cedida.

Una imatge del taller. Foto: Cedida.

Aquesta setmana s’ha fet un taller per identificar violències masclistes adreçat als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut de Constantí. L’activitat, promoguda pel SIAD (Servei Atenció i Informació a les Dones) del Consell Comarcal del Tarragonès, s’emmarca dintre dels  actes de prevenció i sensibilització que organitza l’Ajuntament de Constantí al voltant del 25-N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Un dels recursos utilitzats en aquest taller va ser un còmic elaborat i treballat per l’ens supramunicipal. Es tracta d’un material visual i didàctic, pensat amb l’objectiu de donar a conèixer i identificar les diferents formes de violència masclista i els diferents àmbits d’actuació.

L’acte central del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones arribarà el mateix divendres 25 de novembre, a les 12 hores, amb la lectura del manifest al davant de l’Ajuntament. Enguany, la lectura anirà a càrrec dels i les alumnes de l’Institut de Constantí. A més, els dies 25 i 26 de novembre s’instal·larà el Punt Lila a espais de Constantí. El dia 25 el podrem trobar de 14.45 a 15.45 hores, al davant de l’Institut. I el dia 26, de 12 a 13.30 hores, estarà instal·lat al davant de l’Ajuntament durant la celebració d’un vermut musical.

Amb l’objectiu d’aconseguir un municipi lliure de violència masclista, l’Ajuntament de Constantí ha posat en marxa un Punt Lila per tal de visualitzar i donar suport contra la violència de gènere. És un espai d’informació i sensibilització dirigit a tota la població i de suport i assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o lgtbifòbica. El Punt Lila té una clara funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els joves, i en els ambients festius i d’oci.