.

.

TOTS 21


Alumnes premiats de l'Institut d'Altafulla. Foto: Cedida

Alumnes premiats de l’Institut d’Altafulla. Foto: Cedida

Un grup d’alumnes de 4rt d’ ESO de l’institut d’Altafulla creen una aplicació per millorar el seu rendiment escolar, aquesta permet bloquejar les notificiacions que arriben a les aplicacions mitjançant un temporitzador. “Puc estudiar matemàtiques sense que el em molesti el Facebook o el Twitter”, explica l’alumna Cristina del Águila de l’Institut d’Altafulla.

La idea de l’aplicació va sorgir arran de la necessitat de tallar amb la dependència que tenim a “Internet, mòbil i xarxes socials”, explica l’alumna qui confesa que el projecte va també adreçat a adults.

El projecte, anomenat ‘The Blocker’, és el resultat del treball de tot el curs a la matèria d’Informàtica i de la seva participació en el projecte “Mobilitzem la Informàtica”, un programa educatiu pioner que va engegar el curs passat el Departament d’Ensenyament amb MSchools, una de les àrees de treball de MWCB (Mobile World Capital Barcelona) i que es basa en els usos de la tecnologia mòbil a l’escola i en la creació d’apps escolars, i que promou el treball en grup i de col·laboració a partir de les eines informàtiques. El projecte ha estat premiat dins de la categoria d’oci i gestió.

El grup d’alumnes l’alumnes guanyadors de 4t d’ESO de l’Institut d’Altafulla està format per Cristina del Águila, Frederic Oliva, Júlia Poll, Helena Silva, Sergi Segú i Marta Van Ginkel, i dirigit per la professora de tecnologia Júlia Llurba.

Brigitte Urzaiz