.

.

TOTS 21


Programa del Carnaval a Altafulla

Programa del Carnaval a Altafulla

La festivitat se celebrarà enguany els dies 14 i 15 de febrer a Altafulla. La regidoria de Cultura i la Comissió de Festes van convocar una reunió informativa per començar a perfilar el programa, i aquesta mateixa setmana ha sortit al carrer. La previsió inicial és que hi participin un total de tres carrosses i cinc comparses. Enguany, però, hi ha una novetat important.

Les rues obren la participació a agrupacions de la resta de municipis del Baix Gaià. Altres novetats és que el “Dimecres de cendra” tornarà a celebrar-se en la seva data habitual, el 18 de febrer. Una processó que servirà per acomiadar a Sa majestat i enterrar la sardina. S’incorporen Els Diables d’Altafulla amb un correfoc que, per primer cop, sortiran els petits i grans alhora, Un cop finalitzat, sardines a la brasa a preus populars. El Concurs i degustació de truites ja és un clàssic que no pot faltar.

Els que vulguin participar al concurs han de portar les seves “obres d’art” a les 20.00 h. a l’Ajuntament. Hi haurà premi per a la truita més bona i premi per a la truita més original. Tot i que el pinxo de truita i beguda té un preu popular d’un euro, cal afegir que n’hi haurà un de gratuït per a tot aquell home disfressat de dona, i tota aquella dona disfressada d’home. A més, enguany, la festivitat es complementarà amb una jornada prèvia per començar a escalfar motors “Per carnaval… tot s’hi val!” .

El diumenge 8 de febrer al carrer Sant Antoni Abad hi haurà un taller de maquillatge, un mercat de disfresses de segona mà, una batucada, i un vermut. El consistori subvenciona les carrosses participants amb 400 euros, i les comparses, amb 200 euros.