.

La iniciativa va arrencar el divendres i s’allargarà fins al 28 de juny, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Foto: Cedida

L’Ajuntament d’Altafulla, a través del Consell Comarcal del Tarragonès, posa en marxa la campanya “Llibertat de Ser”, que va començar el divendres 17 de maig i s’allargarà fins al 28 de juny, coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i el Dia de l’Orgull LGTBI, respectivament.

Aquesta iniciativa té com a objectiu combatre la discriminació i promoure la sensibilització i l’educació sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere, implicant tota la comunitat, incloent ciutadania, empreses, institucions i establiments comercials, en la creació d’un entorn més inclusiu i respectuós per a tothom.

Decàleg LGTBI+ Friendly en el marc de la campanya “Llibertat de Ser”

1.Fomentar la tolerància cap a la diversitat
2. Respectar la diversitat
3. No discriminar
4. Vetllar per un ambient segur
5. No admetre persones amb conductes discriminatòries
6. Mostrar empatia cap a la diversitat
7. Al meu local, tothom és benvingut
8. No prejutjar per l’aparença
9. Compromís social
10. Llibertat de ser

Els establiments interessats en participar-hi han de contactar amb la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, que encapçala la coalcadessa Alba Muntadas, i se’ls entregarà l’adhesiu i el decàleg. Prèviament, han de posar-se en contacte al telèfon 689 72 49 07 o al correu electrònic mriambau@altafulla.altanet.org. El termini de participació és fins al 10 de juny.


Altres notícies:


Un cop inscrits, se’ls entregarà un kit de materials promocionals que inclou adhesius i cartells amb el logotip de la campanya, així com el decàleg LGTBI+ friendly. Els materials promocionals s’han de col·locar en llocs visibles dels establiments, com a portes d’entrada, taulells, aparadors…

Documental “Una ciutat de mussols” i col·loqui

En el marc de la campanya “Llibertat de ser”, el Centre Cultural Casal la Violeta acollirà el proper 27 de juny, a les 18.30 hores, el documental “Una ciutat de mussols”, escrit i dirigit l’any 2021 per Oriol Grau Elias, Mónica L. Dalmau, Inés Olondriz Granado, Jordi Roig Ferré, Xavier Salsench Anton i Adrià Targa Ramos que fa un homenatge a les persones que van posar la primera pedra de les nostres llibertats. El Quim, la Carla, la Fina, la Patxitxa, la Toñi, el Sendo, l’Edu, el Gelo, la Núria, la Ció, el Dani i el Manolo són els dotze protagonistes d’aquest documental que explora la vida LGTBIQ+ de Tarragona durant el tardofranquisme i l’inici de la Transició. Sota l’atenta mirada dels mussols, aquests personatges transitaven per una ciutat a vegades morta, a vegades secreta, i sempre amb cops amagats.

En acabar la projecció, tindrà lloc una xerrada-col·loqui amb Oriol Grau Elias, Inés Olondriz Granado i Xavier Salsench Antón. L’entrada és lliure amb invitació. Les invitacions es poden adquirir al web www.altafulla.cat.

L’adhesió al Pla Comarcal LGTBI+ és una acció que s’emmarca en el Pla d’Igualtat 2022-2025 de l’Ajuntament d’Altafulla, com ha assenyalat la coalcaldessa Alba Muntadas, responsable de la regidoria de Polítiques d’Igualtat. Aquest pla estableix els eixos de treball principals per fomentar una societat més justa i equilibrada, i inclou àmbits com el compromís per la igualtat, l’economia per la vida, la intervenció integral contra la LGTBIfòbia, entre d’altres punts.