.

La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Marisa Méndez-Vigo, ha programat diferents actes aquest mes de novembre amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, el 25 de novembre. El tret de sortida al programa el donarà aquest dijous 15 de novembre l’exposició ‘Quina feinada, el treball de les dones als mitjans de comunicació’. La mostrà estarà oberta al públic tots els matins, serà itinerant i s’allargarà fins al 30 de novembre. S’exposarà al vestíbul del consistori altafullenc, a les escoles La Portalada i El Roquissar, i a l’Institut d’Altafulla.

Es tracta d’una mostra de L’Observatori de les dones en els Mitjans de Comunicació, que té com a objectiu visualitzar la poca presència que tenen les dones en els mitjans de comunicació, que tendeixen a difondre idees preconcebudes sense consonància amb la importància social i econòmica del treball femení.

Més enllà de la mostra, el programa compta amb la implicació dels centres educatius del municipi, teatre, projeccions de cinema que evoquen cap a la reflexió, i xerrades.

El programa

Del 15 al 30 de Novembre

Matins.

Exposició “Quina feinada, el treball de les dones als mitjans de comunicació”.

Les activitats laborals de les dones, remunerades o no, tenen molt poca visibilitat en els continguts dels mitjans de comunicació, que tendeixen a invisualitzar-les o a difondre idees preconcebudes sense consonància amb la importància social i econòmica del treball femení.

15, 16, 17 i 19 de Novembre

Exposició al vestíbul de l’Ajuntament.

19 de Novembre a les 18 h.

Presentació a càrrec de l’Observatori de les dones als Mitjans de Comunicació.

20, 21 i 22 de Novembre

Exposició a l’Escola La Portalada.

23, 26 i 27 de Novembre

Exposició a l’ Escola El Roquissar.

28, 29 i 30 de Novembre

Exposició a l’IES d’Altafulla.

Dia 21 de novembre

11.20 h. Altafulla Ràdio

Programa especial sobre les diferents manifestacions de la violència de gènere a càrrec de Danina Martínez (Mans per l’Acció Solidària d’Altafulla).

Dia 23 de novembre

10.30 h. IES d’Altafulla, Escola el Roquissar i Escola La Portalada

Lectura de fragments del manifest contra la violència cap a les dones.

19 h. Plaça del Pou

Lectura del manifest i performance / Descomposició de la violència de gènere a càrrec del grup de Teatre Social “+ A prop”.

Dia 24 de Novembre

19 h. La Violeta

Cine fòrum / Tódalas mulleres que coñezo de Xiana do Teixeiro, sobre la violència als carrers, a càrrec de Drac Màgic.

Dia 26 de novembre

19 h. Centre d’Entitats, local de l’Ateneu de Dones

Xerrada / El maltractament psicològic: detecció i prevenció en relacions de parella a càrrec de Núria Vázquez Orellana, Doctora en Psicologia, Experta en Psicologia Forense, Professora de la URV.